Kohtusin vabadusvõitlejatega ka sel teisipäeval Nõmme gümnaasiumi Hiiu õppehoones, kus vabariigi aastapäeval algatatud teemadel jätkasime. Härrad mainisid, et on loomulik, kui olulistel tähtpäevadel pannakse ikka majale riigilipp lehvima, ühel mehel on lipp koguni 1937. aastast ja ta kasutab seda uhkusega siiani. Kokkusaamisel käidi välja mõte, et kui ehitatakse uus maja, see vastu võetakse ja antakse kasutusluba, peaks kasutusloa väljastamisel olema nõue, et majal on lipuhoidja või hoovis lipumast.

Kindlasti on lisaks Eesti Vabariigi tähtpäevadele ja riiklikele pühadele meil ka Nõmme tähtpäevi, mida tähistada, ning miks mitte panna nendel päevadel maja külge või hoovis olevasse lipumasti hoopis Nõmme lipp.

Alustasime koostööd Lipuvabrikuga, mis tegi meile Nõmme lippudele ja viirudele eripakkumise. Kuni jaanipäevani saavad linnaosa majaomanikud soetada endale Nõmme lipu või viiru Lipuvabrikust soodushinnaga. Kampaania eesmärk on tuua rohkem esile Nõmme identiteeti.

Nõmme vapi ja lipu väärtustamiseks toimub 22. märtsil algusega kell 18 Glehni kuju juures oleval lipuväljakul üritus, millega tähistame Nõmme vapi ja lipu päeva. Sel kuupäeval täitub 74 aastat Nõmme vapi kinnitamisest Nõmme linnavolikogu poolt.

Nõmme vapp kujutab endast kaldselt poolitatud kuldset ja rohelist värvi kilpi, millel on kaks vastandvärvuses männilatva. Kuldne värvus sümboliseerib Nõmme liiva, õhku ja päikest, roheline tähistab metsarohket aedlinna, mänd kestvust ja püsivust. Vapi kavandas Edgar Rajandi, kavandi kinnitas Nõmme linnavolikogu 22. märtsil 1938. Valge-rohetriibulise lipu kavand kinnitati 13. juunil 1939.

Nõmme lipu ja vapi taaskehtestas Nõmme Heakorra Seltsi initsiatiivil 21. septembril 1988. aastal Tallinna linna Lenini rajooni TSN täitevkomitee. Lipu õnnistas Nõmme Rahu kirikus 12. novembril 1988 õpetaja Voldemar Ilja.