Öökohviku idee autori Arno Kuuse kinnitusel tekkis mõte ühe öö kohvikust juba mullu sügisel, mida on nüüd enam kui poole aasta jooksul lihvitud ja täiendatud. «Kaunid augustiööd on liialt väärtuslikud, et need lihtsalt maha magada. Loodame pakkuda kõikidele kohvikukülastajatele meeleolukat kohvikuelamust, kus segunevad öised merehääled, aroomikad kohvikulõhnad ning tore seltskond. Selge taeva korral saab nautida öist tähesadu,» rääkis Kuusk.

«Ürituste ajal on ajutisi kohvikuid Tahkunas varemgi olnud, kuid igapäevaselt tegutsevat kohvikut siin veel ei ole. Tuletorni haldav Kõrgessaare vallavalitsus on aga ühte tuletorni abihoonesse kohviku projekteerinud ning loodetavasti saab see projekt lähiaastatel ka ellu viidud,» lisas Arno Kuusk.

Ainult kohvikuliste päralt on Tahkuna tuletorn alates 4. augusti südaööst, kuid kultuurihuvilistel on Tahkunasse asja juba ka reedel, 3. augusti õhtul. Kell 21 algab seal Theatrumi lavastus "Elu sees". Piletid saadaval Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides ning Statoili jaamades üle Eesti ja tund enne algust kohapeal. Kell 23 alustab Weekend Guitar Trio kontserdiga «Teed». Lavastuse «Elu sees» pilet sisaldab ka kontserdipiletit, kuid kontserdile on võimalik osta pilet pool tundi enne algust kohapeal (hind 5 eurot).

4. augusti varahommikul kell 5 toimub aga akustiline päikesetõusukontsert muusikaliselt kollektiivilt Kukeprotest (tasuta).

Kärdla kohvikutepäeva öökohviku Ehast Koiduni koostööpartneriteks on Meira ja Itaalia Farmiveinid.

MTÜ Etnobuss on liikuv õpituba, mis toob koju kätte etnograafiliste sugemetega kaasaegse käsitöö. Etnobuss pakub nii lastele kui täiskasvanutele õpitoa vormis lühi- ja pikemaajalisi koolitusi ning erineva suunitlusega tegevusi - tekstiilitöid, puutöid, etnograafiliste toitude valmistamist jne. Etnobussil on Hiiumaaga tihedad sidemed. Juulis korraldatakse Sõru käsitöö- ja kunstipäevi, hea koostöö on Heltermaa Käsitöömaja ja Hiiu Folgiga, mitmel aastal on osaletud Kärdla käsitöö- ja omatoodangulaadal. Kohvikutepäevast võtab Etnobuss osa teist aastat.