• aidata saada noortel aktiivseteks kodanikeks
  • teha teadlikke otsuseid

  • arendada kriitilist mõtlemist

  • tegutseda vastutustundlikult arvestades sotsiaalsete, majanduslike ja keskkonnaalaste tagajärgedega

Nende eesmärkide saavutamiseks on sisse viidud ka uude õppekavasse majandus- ja ettevõtlusõpe. Ettevõtlusõppe siht ei ole ainult noorte julgustamine tulevikus teha oma ettevõte ja seeläbi anda endale ja ka teistele tööd, vaid lihtsalt olema ettevõtlik ka muudes tegevustes läbi laienenud teadmiste.

Sellel õppeaastal olid aktiivsed 11.kl. ja 10 kl.õpilased, kes tegid oma õpilasfirmad ja osalesid laatadel Pärnus, Raplas, Türil ja Tallinnas Kristiines.

Eesti suurim Õpilasfirmade laat Kristiine keskuses.

11.veebruar 2012 toimus Kristiine keskuses Eesti suurim õpilasfirmade laat mis toimub juba 16 aastat. Laadal tutvustas ja müüs erinevaid tooteid ja teenuseid 107 õpilasfirmat. Eesti õpilasfirmadega konkureerisid 15 Rootsi ja Norra õpilasfirmat. Õpilasfirmasid hindas väärkis žürii, kes valis tugevamad firmad kaheksas kategoorias. Esindatud olid ka kaks Saue Gümnaasiumi õpilasfirmat, millede juhendajaks on majandusõpetaja Virve Rajamäe:

  • AVpastakas, kes tegeleb valemitega kaetud pastapliiatsite tootmisega. Liikmed Jakob Ojamäe, Kert Paidre, Sander Siniorg ja Valle Morel ja

  • HERLIKI kelle tooteks olid erinevad puidust esemed. Liikmed Argo Talak, Eerik-Hannes Matsina,Ebe Vaarmets ja Raido Rüütli

Mõlemad firmad esinesid laadal väga hästi ja tutvustasid oma toodet usinalt.

AVpastakat pärjati parima müügistrateegia preemiaga ning EBS-i eriauhinnaga, milleks on ärilõuna selle kooli rektoriga. Aprillis toimub Õpilasfirmade lõppvõistlus, kus selgitatakse välja Eesti parim õpilasfirma. Võistlusest võtavad kindlasti osa ka Saue Gümnaasiumi mõlemad õpilasfirmad.

Lõpetuseks võib lisada et õpilased olid väga rahul tehtud tööga ja õnnelikud saadud kontaktide ja sõprussidemete eest.

Loodan et ka järgmisel aastal leidub meil tragisid ja ettevõtlikke õpilasi.