"Pillipiigad" on andnud üle 700 kontserdi, mille kavades on olnud runolaulu, seatud eesti rahvalaulu ja rahvapillipalu. Rahvusvahelistele festivalidele on alati koostatud kindla temaatikaga, autentsel materjalil põhinevad esinemiskavad.

"Pillipiigad" on osalenud peaaegu kõigil Eestis toimuvatel rahvusvahelistel festivalidel: Baltica, Viru Säru, Viljandi pärimusmuusika festival, Palmse torupillipäevad, Porkuni Pillar, Kassari Kiigepidu, Kassari Pulm, Võru folkloorifestival. Osaletud on peaaegu kõigil üleriigilistel rahvamuusikapidudel. 2003. a peol oli üheks üldjuhiks ka Juta Helilaid.

"Pillipiigad" on esinenud loeng-kontsertidega Harjumaa, Hiiumaa, Haapsalu, Põlva, Järva- ja Raplamaa koolides ning lastekodudes.

25 aasta jooksul on ansambel esinenud paljudes Euroopa maades: Läti, Leedu, Moldova, Venemaa, Siber, Soome, Rootsi, Taani, Norra, Inglismaa, Poola, Ungari, Tšehhi, Austria, Saksamaa, Itaalia, Šveits, Prantsusmaa, Hispaania, Slovakkia, Belgia, Holland, Serbia, Bulgaaria.

Kõige ekstreemsemaks kontsert-matkaks loetakse Siberi-sõitu, kus anti kontserte ka Siberi eesti külades. Ajaliselt pikim oli aga Šveitsi-Prantsusmaa projekt, kus piigadõpetasid Genfis Steiner-kooliseesti folkloori ja rahvamuusikat.

2001. ja 2005. a kevadel osales ansambel üle-euroopalisel folkloorikonkursil Slovakkias ja saavutas mõlemal korral laureaaditiitli.

"Pillipiigades" osalenud tütarlapsed on läinud edasi õppima G. Otsa nim. Muusikakooli, Viljandi Kultuuriakadeemiasse, Eesti Muusikaakadeemiasse ja HelsingiKonservatooriumisse.

2009. a laulu-ja tantsupeo raames toimunud Pillipeo viiulikooride liigijuhiks oli Juta Helilaid.

Mais 2010 võisteldi Spivakovi-nimelisel andekate laste konkursil Moskvas ja saavutati laureaaditiitel.

2010. a novembris omistas "Baltica" kunstinõukogu "Pillipiigadele" kõrgema kategooria.

2010. a omistati folkansambel "Pillipiigadele" Harjumaa Kultuuripärli tiitel.

XI noorte laulu-ja tantsupeol 2011. a osaleti Tallinnas nii rahvamuusikute kui ka sümfooniaorkestri ridades.

Mais 2011 mängisid "Pillipiigad" end kuldmedalile Bulgaarias konkurss-festivalil "Sofia Kevad 2011".

"Pillipiigad" kasvatavad uusi rahvamuusikat tundvaid ja seda mängida oskavaid inimesi ning näitavad põlvkondade järjepidevust.

Folkansambel "Pillipiigad"tänab kõiki oma toetajaid: Kose vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Harjumaa Rahvatantsu-ja Rahvamuusika Ühendus, Eha Sepp, Annelia Veinberg, Karmo Maasik ja Pille Rask.

Ootame kõiki vilistlasi ja sõpru meie juubelikontserdile 25. märtsil 2012 kell 12.00 Oru külakeskusesse. Vilistlastel palume ühendust võtt a õpetaja Juta Helilaidiga (tel 5553 8246).