Türi Kultuurimaja väikeses saalis jagati tarkust ja suurel ekraanil sai vaadata konkursile „Türi valla kauneim õunapuu" saadetud töid. Toimus ka õunaveini valmistamise koolitus, mida viis läbi Veinivilla perenaine Tiina Kuuler. Erilise publikuhuvi osaliseks said Piia Tiigemäe rahvakoolitus uutest õunasortidest ja õunte säilitamisest, menukad olid ka Piret Pihtjõe (Sinu Aednik OÜ) sisukas koolitus õunapuude lõikusest, samuti Peep Lintsi ja Valli Järve rahvakoolitus teemal  „Õun toiduks!".


Türi Kultuurimaja fuajees toimus Rebase Talu (Ambla vald) suur õunanäitus, kus vaadata sai perekond Tiigemäe kasvatatud 61 erinevat sorti õunu. Samuti toimusid fuajees konkursid „Türi valla õunakook", „Türi Õunafestivali õunavein" ja „Türi Õunafestivali õunamahl".

Oisu Perekodu lapsed keetsid festivaliplatsil õunamoosi, mis värske saia ja Türi valla taluniku Arvo Kuutoki toodud kodupiimaga maitses festivalikülastajatele eriti hästi - festivali moosi „Kogu moos" keetmine ja rahvaga moosisöömine on tore traditsioon. Samuti müüdi heategevuslikul oksjonil moosimemm Maire keedetud moosi, oksjoni tulu läks moosikeeduabilistele ehk Oisu Perekodule.

Kuna Türi Õunafestival alustab Türi valla sünnipäevakuud, siis suure õunapeo kultuurilise poole eest hoolitsesid Türi Kultuurimaja, Taikse ja Kabala Rahvamaja esinejad. Erilise publikumenu osaliseks said Zumbat tutvustanud Taikse tantsutüdrukud ja marulise aplausi pälvis ka tantsutrupp Hannes oma õunateemalise tantsu eest. Suurel lastealal tehti õunast inspireeritud näomaalinguid ja töötasid erinevad mänguplatsid ja atraktsioonid. Festivali lõpetas Türi Bigband oma tuntud headuses.

II Türi Õunafestivalil toimunud konkursside tulemused:

Konkurss: Türi valla kauneim õunapuu
Võitja: Liiva talu

Konkurss: Türi valla õunakook
Võitja eraisikute kategoorias: Kersti Kangur, koogi nimi „Minu õunakas"
Võitja ettevõtete kategoorias: LM Food OÜ, koogi nimi „Õuna-toorjuustukook"
Võistluskookide retsepte saab vaadata kodulehel www.õunafestival.ee.

Konkurss: Türi Õunafestivali õunamahl
Võitja: Reet Länkur, mahla nimi „Tartu roos"

Konkurss: Türi Õunafestivali õunavein
Võitja: Endel Nurmsalu

Eesti Meistrivõistlused Õunagrillimises
Võitja: Virukad
Võistluse kokkuvõte ja võistluste pildigalerii on kodulehel http://õun.grillfest.ee.

II Türi Õunafestivali korraldasid Triin Pärna, Katrin Soomets, Reelika Marrandi, Ülle Välimäe, Piret Lai, Katre Saar, Silvi Lukjanov, Andris Avamere, Piret Taube, Riina Trumm, Anneli Kenk, Elin ja Johanna Kalda, Teet Reier, Auris Rätsep, Eesti Grilliliit, Türi Vallavalitsus ja Türi Arengu Sihtasutus.
Korraldajad tänavad abi eest: Arvo Kuutok, Aivar Kägo ja Türi Grillitrio.

Kohtumiseni laupäeval, 6. oktoobril 2012, III Türi Õunafestivalil!