„Mitte kõik trofeed pole lastud viimase kahe aasta jooksul, hindamisele võis tuua neid ka varasemast ajast," selgitab  Eesti X jahitrofee näituse tegevjuht, loodus- ja jahimees Peeter Hussar.

Võrreldes varasemate jahitrofeede näitustega on sellel näitusel on järjekordselt välja tulnud siiani Eesti suurim kähriku kolju, teine hundikolju ja kolmas koprakolju.

Nii nagu varasematelgi, on sel näitusel väljas ka võõrsilt lastud ulukite sarvi, büste, kolpasid. See näitab, et siinsetel jahimeestel on võimalusi olnud  sõita ka kaugematele jahimaadele. Nii on mägikitsi käidud küttimas Sloveenias ja Austrias, valgesaba pampahirve USA-s ja Soomes.  Hussari sõnul on jõudnud siinsed kütid käia jahil lisaks Euroopale ka Aafrikas ja Ameerikas. Edukast jahist on aga mälestus trofeena. Jahitrofeede nimekirjas, mida Jänedal näha, on lõvi, piison, must ja sinignuu, võsapukk, kudu, kaama, muflon, muntjak ja muid eksootilisi loomi. Need tasub näituselt üles otsida. Ka ainus lõvikolp. Pärast näituse sulgemist pannakse iga trofeeliigi parimatest kokku kollektsiooni, mis esindab Eestit maikuus Riias, 9. mail avataval Balti jahtrofeede näitusel.