Annika Vilu, Selveri avalike suhete juht: Saku Selveri ehitus on lõpusirgel, praegu käivad veel peamiselt viimistlus- ja elektritööd. Samuti on asfalteerimine oodanud sobivat ilma ja peaks nüüd lähiajal ees seisma. Kaupluse sisustamine juba käib, külmutusseadmed on osaliselt paigaldatud ja müügisaali riiuleid hakatakse täna (23.04 - toimetus) paika sättima. Esimesed kaubad tuuakse poodi 2. mail. Lisaks Selverile leiab kohalik elanik keskusest Uuno Pizza, Smartposti, Burmani aia lillepoe ja kolm pangaautomaati (Swedbank, SEB ja Nordea/Sampo). Töötajate värbamine on samuti jõudmas lõpusirgele, paar töökohta ootavad veel häid inimesi. Uut poodi saab uudistama tulla 17. mai pärastlõunal.

a_eh_sel.jpg

ÜVK uudised 2012. aasta 17. nädalal a_eh_yvk1.jpg
a_eh_yvk2.jpg

Marju Murumets, AS Saku Maja projektijuht: 2012. aasta 17. nädalal tehakse Saku I piirkonnas (peatöövõtja AS Skanska EMV) torustike ehitustöid mõisapargis (piltidel) ja Juubelitammede teel, Saku II piirkonnas (peatöövõtja AS Nordecon) Kannikese, Pärna, Asula, Nurme, Kesk, Silla ja Aasa tänaval ning Saku III piirkonnas (peatöövõtja Skanska EMV) Männituka-Luntsi kinnistul, Tuule, Aasa, Laane, Oru, Tehnikumi, Sinilille ja Nurmenuku tänaval.

Kõikide nimetatud tänavate ehitusaegsed liikluskorralduse skeemid on nähtaval AS Saku Maja kodulehel www.sakumaja.ee.

Maikuus algab suuremas mahus tänavate taastamine, hakatakse tegema haljastustöid: töövõtjatel on kohustus viia kõik haljasalad ja teed, mis on ehituspiirkonnas, vähemalt ehituseelsesse olukorda. Orienteeruvate ajagraafikutega saab tutvuda AS Saku Maja kodulehel lõigu „Tööde ajakava" all. Hetkel on kodulehel II piirkonna tänavate ajagraafik, esimesel võimalusel lisatakse sinna ka teiste piirkondade graafikud.

Saku Tervisekeskus uueneb a_eh_tk.jpg

OÜ Hausers Grupp on märtsi lõpus alanud ehitustöödega Saku Tervisekeskuse hoones kiirelt edasi jõudmas. Saku valla majandusteenistuse juhi Virko Kolksi sõnul on tänaseks lõpetatud vundamenditööd, pööningult on eemaldatud vana isolatsioonikiht. Täna soojustatakse välisseinu, järgmisel nädalal hakatakse aknaid vahetama. Renoveerimine ei katkesta tervisekeskuse ega päevakeskuse igapäevast tööd.

Nõlvaku lasteaed saab varsti valmis a_eh_nl2.jpg
a_eh_nl1.jpg

Koos Saue vallaga Laagrisse rajatav ühine Nõlvaku lasteaed hakkab valmis saama: 23. aprillil, kui Saku Sõnumite toimetaja ehitist uudistas, käisid kiired tööd nii hoones sees kui hoovil (piltidel). Majas viimistleti seinu ja lagesid ning tehti plaatimistöid, õues aga meisterdati teeradasid.

Projektijuht Meelis Linnamägi kinnitas, et ehitustöödest on 75% tehtud. „Kandekonstruktsioonid on valmis. Momendil paigaldatakse nõrk ja tugevvoolusüsteeme ning kütte- ja ventilatsiooniseadmeid, käivad viimistlustööd. Välisterritooriumil ehitatakse mänguväljakuid ja teisi välirajatisi," rääkis projektijuht. Nõlvaku lasteaia ehitustööd peaksid lõppema 13. juunil.

Kiisa lähedale kerkib avariielektrijaam a_eh_elj2.jpg
a_eh_elj1.jpg

Kiisa lähedale Kirdalu külla Tagamaa kinnistule kerkib AS Elering avariielektrijaam, mis peaks vajaduse korral varustama elektriga kogu Eestit. Ehituse peatöövõtjaks on Wärtsilä, kel Soomes 3000, kuid kogu maailmas kokku ligi 20 000 töötajat. Alltöövõtjad on Eesti E-Betoonehitus, Merko, Merko Infra, ja Kohimo. Fort Ehitus on oma tööd juba lõpetanud.

Kui lehetoimetaja jaanuarikuus ehitist vaatamas käis, tehti mullatöid ja rammiti vaiu maasse. 23. aprillil aga olid esimesena valmiva 112,1 MW võimsusega jaama (nn Kiisa 1) seinad püsti ja mai keskel peaks maja väljast valmis saama. Keerukad sisetööd, näiteks generaatorite ehitus, jätkuvad 2013. aasta märtsini. Juba rajatakse ka kütusemahuteid. Suvel alustatakse teise, 140,1 MW võimsusega jaama (nn Kiisa 2) ehitamist, see peaks väliskuju saama septembris ja lõplikult valmima 2014. aasta sügiseks.

Ehituse üldjuht, enam kui 80 elektrijaama rajamise juures ametis olnud Jukka Martikainen (pildil) kinnitas, et tööd on kulgenud plaanipäraselt, tagasilööke ei ole. Ta kiitis alltöövõtjaid: siiani on Martikainen Eesti ehitajatega väga rahul.