Nõmme linnaosa valitsuse ehitusspetsialisti Mart Miidu sõnul tegi lammutustöödeks parima pakkumise OÜ Eldostar ning need lähevad maksma 34 800 eurot. Maja rekonstrueerimise energiakontseptsioon ja energiasimulatsioon maksavad 3600 eurot. «Vastavalt lepingule peavad tööd valmis saama mai keskpaigaks. Praegu tegeleb firma lammutusprojekti kooskõlastamisega, reaalsed tööd peaksid algama hiljemalt aprilli keskel,» selgitas ta. Miidu sõnul kuulutatakse umbes sel ajal välja ka hange projekteerija leidmiseks. Ehitustöödega loodetakse alustada järgmisel aastal.

«Valdeku 13 hoones saab uued ruumid Nõmme sotsiaalkeskus. Esimesele korrusel planeerime Puuetega Inimeste Koja ruumid raske ja sügava puudega laste ja noorte päevahoiuteenuse osutamiseks. Sellist teenust pole ei Nõmmel ega ka Mustamäel. Samuti on Valdeku 13 hoone valmimisega seotud MTÜ NIRK põlvkondade maja projekt, mis hakkaks pakkuma sotsiaal- ja haridusteenuste paketti ning huvitegevust linnaosa erinevas vanuses erivajadustega inimestele,» tutvustas Korp plaane.

Lisaks juba mainitud uuele saunale ja sotsiaalasutustele koondatakse Valdeku tänavale praegu kolmes kohas paiknevad linnaosavalitsuse osakonnad. «Kuna renoveeritavas majas on ka saal, saab seda kasutada halduskogu koosolekute pidamiseks, kuid muul ajal linnaosa jaoks vajalike ürituste korraldamiseks. Hoone ümber on piisavalt parkimiskohti ning ka ruumi mugavaks liiklemiseks,» arvas Korp.

Renoveerimistöid finantseeritakse olemasolevate hoonete müügist saadava tuluga ning täiendavalt linnaeelarvest. Praeguste kavade kohaselt lõppevad renoverimistööd 2014. aasta lõpus.