Perepäevale tulnutele mõjus iseäranis tähelepanuäratavalt ja elevusttekitavalt mitme punasevärvilise päästeameti auto kohale sõitmine. Mustvee päästekomando töötajad tulid demonstreerima uuemat päästehnikat. "Pääsetetöötajad annavad endast parima ja peavad oma kohtuseks õnnetuskolded võimalikut kiiresti likvideerida. Iga inimene saab aga oma ohutuse ja turvalisuse huvides ka palju ise ära teha, " rääkis Päästeaeameti Lõuna-Päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialist Tõnu Vare.

"Väga oluline on kontrollida küttekehade korrashoidu. Nimelt möödunudaastase statistika põhjal oli kõige rohkem tuleõnnetusi põhjustatud mitte hooletusest, vaid ahjudes, pliitides ning elektrilistes küttekolletes tekkinud riketest ja vigadest. Meeles tasub pidada sedagi, et tänapäeval võib ahjusid ja pliite ehitama kutsuda vaid litsenseeritud potseppi," selgitas ta.

"Väga hea, et tuletõrjujad meie juurde tulid. Tuleohutus on oluline teema ja seda erit maal. Vanemates majades kipuvad ka elektrisüsteemid vananema. Ise olen pidevalt jälginud, et elektripliit korras oleks. Äsja vahetasin suitsuanduril ka patarei," rääkis üks perepäeval osalejaid Ilme Lillental Jõgeva linnast.

"Ma olen osalenud peaaaegu kõikidel perepäevadel. Hea on nendel sündmustel kokku saada mitmete tutvate ja sõpradega. Alati on olnud võimalus end harida ka mõnel vajalikul teemal. Seekord saime palju tarkust tuleohutustest ja õnnestuste ära hoidmisest," ütlesid Virve Vahter ja Helgi Lääne Põltsamaalt.

Kasepää valla sotsiaalnõunik Rene Rumm arvas, et ohutuseeskirjad tasub alati üle korrata. "Kui meie kandis suitsuandureid jagati, käisin kodudes kaasas. Küsimusi oli mitmeid ja mõnigi asi vajas mitu korda üle rääkimist."

Rummi sõnul oli perepäevale tulnud ka rohkesti inimesi Kasepää vallast ja Mustvee linnast.

Jõgevamaa Kutsehaigete Ühingu juhatuse esimees Anna Lagutina märkis, et paljud perepäeval osalejad kuuluvad selesse organisatsiooni.

Perepäeval osalejad külastasid samovarimuuseumi ja Peipsi järve elutuba. Kultuuriporogrammi sisustasid laulude ja näidendiga isetegevuslased Kasepää rahvamajast ja Omedu külaseltsist. Päevajuht oli Kasepää rahvamaja perenaine Terje Paalits.

"Väga hea, et paljudel inimestel jätkub hoolimata tervisest optimisi ja energiat meie perepäevadel kaasalöömiseks. Sündmuste läbiviimist on alati toetanud Jõgeva maavalitsus ja kohalikud omavalitsused. Seekord erilised tänud Kasepää vallale. Üritus sai teoks tänu Kohaliku Omaalagatuse Programmi rahastusele," ütles Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koja tegevjuht Helika Sõber.

"Tava korraldada perepäevi jätkub ka edaspidi," teatas ta.