„Eesti hariduse üks suuri küsimusi täna on perede kiire liikumine - kuskil jääb koole tühjemaks, kuskile tuleb lastega peresid juurde ja omavalitsused peavad selle kõigega nii hakkama saama, et ükski laps ei kannataks, et ükski laps ei jääks ilma parimast võimalikust haridusest. Viimsi vallavalitsus on oma ülesandega hästi hakkama saamas, nagu tõendab siin täna ka see nurgakivi," rääkis Liisa Pakosta.

Viimsi vallavanema Haldo Oravase kinnitusel oleks tänavu sügisel ilma Randvere kooli avamiseta tekkinud Viimsis koolikohtade defitsiit, kuna viimase kolme aastaga on Viimsi valla elanike arv suurenenud 1600 inimese võrra. „Tegelik olukord on selline, et Viimsi vald peaks avama vähemalt igal kolmandal aastal uue kooli ja igal aastal uue lasteaia, et vältida kooli- ning lasteaiakohtade puudujääki. Ühtlasi tahame, et meie valla lapsed käiksid kodulähedases koolis, mitte ei peaks ette võtma pikka sõitu pealinna koolidesse."
Foto: Kertu Vahemets

„Kui praegu tegeletakse kõikjal üle Eesti sellega, et suletakse või liidetakse koole, siis Viimsis on see vastupidi ja positiivne trend jätkub," lisas Viimsi abivallavanem Jan Trei. „Randvere külla kooli ehitamine tasakaalustab ning rikastab geograafiliselt tänast Viimsi koolivõrku, tuues moodsa, turvalise ja kodulähedase kooli ka valla idaranniku külade lastele ja peredele. Randvere Kool on Eestis esimene kool, mis on projekteeritud integreeritud lahendusena üldhariduse ja erivajadustega laste õppeks. Selles koolis hakkame korraldama ka hariduslike erivajadustega lastele õpet."

Randvere Kool on mõeldud 432 õpilasele ehk kolmele paralleelile I - VI klassini. Kooli tulevad muusika- ja kunstiklassid, tööõpetuse ruumid, raamatukogu ning spordikompleks.  Hoone õppeplokid on jaotatud eraldi pesadena hoone kolmele teljele, mida läbib siduv koridor. Õppeplokkide vahelised alad on lahendatud kooli üldaladena nagu näiteks söögiala, raamatukogu ja aula. Spordisaal on projekteeritud suurema mahuna ühele kolmest teljest. Klassid jaotatud astmete kaupa pesadesse (klassiastme kaupa - 3 paralleeli ühes pesas). Pesa suuruseks on planeeritud ca 350 m². Pesades on 3 klassiruumi, garderoob, ühisruum ühisõppeks või vahetundideks ning tualetid. Lisaks on pesadesse planeeritud õpetajatele tööruum, et võimaldada õpetajatel olla õpilastega kogu koolipäeva vältel.

Igal pesal on oma sisehoov, kus on võimalik viia läbi õuesõpet. Erivajadusega laste plokki on planeeritud 5 väiksemat klassiruumi, individuaalõppe võimalusega puhkeruumid ning teraapiaruumid. Lisaks erivajadustega laste plokile on planeeritud eraldi ruumid psühholoogile, sotsiaalpedagoogile, kooliarstile, logopeedile ja eriteraapiale. Randvere Kooli projekti autorid on Inga Raukas, Mart Kadarik ja Matthias Klitzsh. Projekteerija on OÜ Arhitektuuriagentuur. Koolihoone tuleb kahekordne netopinnaga 5772,8 m². Ehituse maksumuseks kujunes läbi riigihanke 5,92 miljonit eurot. Randvere kool avatakse 2013. aasta 1. septembril. Kooli ehitab Fund Ehitus OÜ.

Foto: Kertu Vahemets

Foto: Kertu Vahemets

Foto: Kertu Vahemets

Foto: Kertu Vahemets

Foto: Kertu Vahemets

Foto: Kertu Vahemets