Pidupäev algas Keskuse pargis politsei- ja piirivalveorkestri kontserdiga, solist oli Airi Allvee. Päeva juhtis Madis Milling. Soovijatel oli võimalus osta käsitööd ja maasuitsuliha. Naiskodukaitsjad pakkusid suppi ja Kaitseliidu Saue kompanii uksed olid linlastele avatud.

Vahvalt astus linna sünnipäeval üles Saue Kodu-uurimise Seltsing, mis tänavu septembris 10. juubelit peab ja terve kuu vältel linlastele huvitavat tegevust pakub. Nende telgist leidis nii kaunist käsitööd, ravimtaimeteesid, iseküpsetatud kooke kui ajaloo- ja luuleraamatuid.

Fotod: Sirje Piirsoo

Keraamikud maalisid tulega. Rakukeraamika puhul ei tea kunagi, milline taies pärast põletust välja näeb: suits ja tuli annavad sellele unikaalse välimuse. Savi voolimise ja treimise töötubadesse oli järjekord. Kevadel valminud kergliiklustee sai pidulikult avatud, Saue Segakoori ja Saue Kägara kontsert kuulatud.

Päevakeskuses oli näitus maride, udmurtide ja komide käsitöömeistrite loomingust ning raamatukogus „Kella viie tee", kirikus esines ansambel Isad ja Pojad. Noortekeskuses valmistasid suuremad ja väiksemad sauelased 2,5 meetri pikkuse imemaitsva tordi, mis õhtul jaanituleplatsil tee piduliste kõht leidis. Oli tore päev!

Kergliiklustee on pidulikult avatud ja tennised just linnapea käest maha potsatanud. Vasakult: abilinnapea Jüri Tümanok, Saue legendaarne spordimees Tõnu Odamus, linnapea Henn Põlluaas ja huvikeskuse juhataja Sirje Luberg. Foto: Sirje Piirsoo

Saue raamatukogus on avatud Saue Kodu-uurimise Seltsingu näitus „Kella viie tee". Pildil õpetab Evelin Povel-Puusepp (vasakul) maitsvat teed valmistama. Raamatukogu perenaine Marika Salu ootab, et saaks segu kuuma veega üle kallata ja tee tõmbama panna. Näituse avamisel musitseeris Oliver Povel-Puusepp. Foto: Sirje Piirsoo

2,5 meetri pikkune sünnipäeva tort pakkus üllatusi. Ei võinud iial teada, kas saad marju, õunu või moosi, vahukoort, kakao- või banaanikreemi. Veel vahvam oli see, et igaüks sai just selle tüki, mida ta soovis. Foto: Sirje Piirsoo

_____________________________________________________________________________________

SUUR AITÄH KÕIKIDELE PIDULISTELE JA KORRALDAJATELE!

Huvikeskus tänab: Virve Laan, Evelin Voksepp, Anneli Lupp, Made Kaares, Merike Hallik ja Õie-Julie Väärtnõu. Kõik savipäeval valmistatud esemed põletatakse ja need saab kätte Saue Huvikeskusest pärast 10. septembrit.
Savi voolimise ja treimise töötoad olid populaarsed. Foto Sirje Piirsoo