Üks konkursi peapreemia, 320 eurot, konkursi tunnusmärk ja Viljandi rae tunnuskiri määrati parima korrastatud korruselamu eest korteriühistule Suur- Kaare 61. Teise peapreemia sai osaühing Baltest Consult vanalinna muinsuskaitsealal asuvate uusehitiste Arkaadia aed 4 ja Väike-Turu 8-a rajamise ning Ranna puiestee 6 hosteli ehitamise eest. Lisaks anti korrastatud hoonetele välja mitmeid teisi preemiaid.
Arkaadia aed 4 uusehitis. Foto: Malle London
Konkurss «Värvid linna!» kutsub igal aastal viljandlasi korrastama ja värvima hooneid ning piirdeaedu, et rikastada linnapilti, muuta linna hoonestus ilusamaks ja meeldejäävamaks.
Ranna puiestee 6 hostel Just Rest. Foto: Foto: Malle London

Konkursil osalevad linnaelanike pilku köitnud ja käesoleval aastal valminud kenad uusehitised, kaunid korrastatud ja värvitud hooned, rajatud või värvitud piirdeaiad, restaureeritud hooned südalinnas ja meeldivad haljastused. Malle London, linnadisainer

Selgusid kaunimad haljastused

Viljandi linnavalitsus kinnitas 29. oktoobri istungil konkursi «Lilled linna!» parimad tööd ja omanikud.

Parimaid tunnustati 8. novembril Viljandi linnapea Loit Kivistiku hubasel ja soojal vastuvõtul, kus esinesid ka pilli- ja laululapsed Viljandi muusikakoolist. Konkursi valik oli suur ja seega ei olnud kerge leida kõige ilusamat haljastust. Võrreldes konkursi algusaastatega on viljandlased toonud linna lilli oluliselt rohkem ning selle kaudu muutnud linnapilti. Kui esimestel aastatel käisime komisjoniga valikut vaatamas, siis nüüd oli oluline eeltöö, mis tublimad esile tõstis.
Vikerkaare tänav 15. Foto: Age Alas

Aastatega on töid hakanud saabuma üha rohkem ja rohkem, palju jõuab meieni piltidel.

Õnneks on komisjon alati teadlik sellest, mis linnas toimub, ja seetõttu on piltide põhjal valiku tegemine lihtne.

Tänavune suvi ei olnud küll väga soe ja päikseline ning seetõttu kannatas suvelillede kasvatamine, aga rõõm on tõdeda, et järjest enam panustatakse püsililledesse.
Kaevu tänav 36. Foto: Age Alas

Et tänavu saabus töid väga palju, siis komisjon välistas konkursiaastate jooksul juba preemia saanud inimeste tööd.

Komisjoni kuulusid 2011. aastal «Lilled linna!» preemia saanud Eveli Peterson, Tootsi Haljastus OÜ juhataja Kristjan Sohlu, MTÜ Valge Roosi Klubi esindaja Malle Vahtra, Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla ja vanemarhitekt haljastuse alal Age Alas.
Sissesõidutee Leola tänav 10 krundile. Foto: Age Alas

Parimate töödega on võimalik tutvuda Viljandi linnavalitsuse kodulehel.

«Lilled linna!» konkurssi korraldatakse 2003. aastast.

Age Alas, vanemarhitekt haljastuse alal