Kogu päeva kestnud kohtumisel arutati läbi kõik ideed, mida Viljandis vähem kui kahe aasta pärast näha võib. Viljandi esindajad tutvustasid külalistele Bonifatiuse gildi, Sakala keskust, Ugala teatrit, Viljandi gümnaasiumi, spordihoonet, pärimusmuusika aita, valmivat lauluväljakut ning lisaks tehti ringsõit linnas ja selle lähiümbruses. Hansaliidu presiidiumi esindajad jäid nähtuga rahule ning tõdesid, et Viljandi on kaunis ja igati sobilik linn rahvusvahelisteks hansapäevadeks. Eriti toonitasid külalised, et Viljandi võlu peitub linna väiksuses ja omanäolisuses, mis tõstab Viljandi rahvusvahelised hansapäevad esile teistest hansaliidu suurlinnades korraldatavatest hansapäevadest, erinedes ka järgmise aasta rahvusvaheliste hansapäevade läbiviijast, hansaliidu kuningannast Lübeckist kui ka 2016. aasta korraldajast Bergenist. 2015. aastal leiavad peale Viljandi korraldatud programmi aset ka Lübecki linna kui hansaliidu eesistuja ja Bergeni linna kui 2016. aasta rahvusvaheliste hansapäevade korraldaja vastuvõtud.

Vastuvõttude toimumiskohad kinnitatakse 2014. aasta novembris, mil Viljandis toimub hansaliidu sügiskomisjon, kuhu tulevad kokku kõigi hansalinnade esindajad.

Möödunud nädalal, 15.-17. novembrini osalesid volikogu esimees Randel Länts, avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ja välissuhete spetsialist Markus Nagel tänavuses sügiskomisjonis Lübeckis. Sealgi tutvustati 2015. aasta ettevalmistusi ja visioone, mis pälvisid sooja vastuvõtu. Peamiselt keskenduti transpordi ja majutuse teemadele ning toimumiskohtade ja sündmuste üldkontseptsioonile.