Aasta ettevõtteks kuulutati Tiptiptap OÜ Rae vallast. Firma loomise hetkel oli turul mänguväljakute valik pea olematu. Perefirma on kasvanud ja arenenud koos selle asutajate kõige väiksemate pereliikmetega. Tänaseks on Tiptiptap Baltikumi suurim laste mänguväljakute tootja, toodetakse ka professionaalseid skateparke ning spordiplatse- ja väljakuid. Nende toodetud atraktsioone leiame Rootsis, Norras, Taanis, Kataris, Poolas, Soomes, Taiwanis, Leedus, Hispaanias ja Ungaris.

Aasta toetajaks nimetati Aave transport OÜ Raasiku vallast. Nende peamiseks tegevusalaks on riigisisene ja rahvusvaheline transport, sõidu- ja pakiautode hooldus ning remont, tegeletakse ka rehvide müügi ja paigaldamisega. Firma meelisteemaks on rahvasport, mida on toetatud nii rahaliselt kui ühiskondliku tööna. On rajatud rulapargi asfaltplats, ehitatud õuesõppe paviljon, toetatud saalijalgpalli. Aave Transpordi spordiklubi on võtnud oma südameasjaks Aruküla terviseraja hoolduse, hoolitsenud jalgratta krossiraja korrasoleku ning uute elementide ehitamise eest, käivitanud Enduro sõidu traditsiooni Raasiku vallas.

Aasta kodanikuühenduseks tunnistati sel korral EELK Risti Kogudus Padise vallas. Kogudust tuleb tunnustada kahe väga olulise teemaga tegelemise eest. Nendeks on noored ning pagulased. Vastu on võetud neljaliikmeline sõjapõgenike pere Süüriast ning selle tulemusena on kogukonnas palju selgitustööd tehtud ning ka sallivust tõstetud. Lisaks sellele tegeletakse aktiivselt noorega, korraldades neile 2-3 korda aastas noortelaagreid ning üle pooleteist kuu ka lühikesi minilaagreid. Risti Koguduses on hoolimine nagu lumepall, mis tagant lükates üha suuremaks läheb. Aasta kodanikuühenduse puhul on oluline, et ühendus tegeleks kohaliku või maakondliku elu arendamisega, toeks olemise ja koostööga, mida siin selgelt ka näha on.

Aasta tegu on silmapaistev tegu Harjumaal. See antakse välja uuele või juba traditsioonilisele sündmusele, projektile, uuele mõtteviisile, heale koostööle või muule silmapaistvale teole. Anija valla kogukondliku koostöö kiirendi Anija Lüliti ühendas endas kohalike inimeste head ideed, omavalitsuse nõu ning nende toetuse. Ettevõtmise tegi eriliseks see, et tulemusteni jõuti 12 tunniga. Ligi 300 osaleja üheaegne käivitamine tagas kohese eduelamuse. Ehitati uusi puhkealasid, mänguväljakuid, noored tegid jõulinnaku, viidi läbi ka ajurünnak kuidas saada maapiirkondadesse ülikiire internet, loodi valla sündmuste kalendersüsteem. Tegevuspäeva kajastas oma veebiraadio. Anija Lülitit vedasid 3 vaprat naist: Kaisa Tamkivi, Kaiti Kartusov ja Lilian Nõlvak.

Aasta sädeinimeseks nimetati Saku vallas elav Anneli Kana. Teda iseloomustavad sellised sõnad nagu osaleja, esineja, kaasaja, korraldaja, tõlkija ja kirjutaja. Raske on leida valdkonda, milles Anneli ei tegutseks. Lisaks külaliikumisele on Anneli tuntud ka turismi-, täiskasvanuhariduse- ja siseturvalisuse valdkonna tegijatele. Ta on oodatud esineja igas Eesti maakonnas ja Euroopa riigis, sest tal on kogemusi, mida jagada, tegusid, millest rääkida ja tulemusi, mida näidata. Anneli seisab hea kogu maakonna tuntuks tegemise eest.

Aasta külaks kuulutati Kelvingi küla Viimsi vallas. Sponsorite ja toetajate kaasamisega on külas loodud olulised objektid, et külarahval oleks oma kodukülas tegevust ja hea olla: maaliline rannapromenaad, mängu- ja spordiväljakud, laululava. Silma jääb üldine heakord ning kauni kodu konkursi võitjate rohkus. Kelvingis tegutsev MTÜ haldab ka kogu küla veevärki, pumbajaamadest torustikeni. 2013. aasta EV presidendi vastuvõtul valmisid Estonia teatri ees seisnud lumememmed just Kelvingi külarahva käte all. Kelvingi küla on tõestus, et Tallinna nn "Kuldses ringis" pole sugugi vaid magalarajoonid, on tegus ja ideederohke külaelu.

Tunnustamine toimus koostöös Harju Maavalitsuse, Harjumaa Omavalitsuste Liidu, Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse ja Kodukant Harjumaaga.