"Selle kooli seni olematutest sportimisvõimalustest on räägitud ja unistatud sama kaua kui on kooli vanus ehk 1990. aastast. Rohkem kui kahekümne aastaga ei juhtunud midagi. 2012. aasta septembris võttis volikogu vastu otsuse eraldada raha moodsa võimla ehitamiseks ja nüüd on see valmis. 760 ruutmeetrit rõõmu nii õpilastele kui ümbruskonna elanikele," tõdes hoone avamisel avasõnad öelnud Harku vallavolikogu esimees Helikar Õepa.

Ehitati kiiresti

"Pole välistatud, et just sellest võimlast saab alguse nii mõnegi rahvusvahelise klassi korvpalluri, võrk- või sulgpalluri tähelend," täiendas vallavanem Kaupo Rätsepp.

Igal juhul ruumi kehalise kasvatuse tundideks, aga ka treenimiseks ja võistlemiseks piisab. Pärast pingutust ootab sportijat aga avar riietusruum koos duširuumi ja saunaga.

"Ega siianigi koolis ilma kehalise kasvatuseta hakkama saadud, selleks sõideti bussiga ühiselt kas Tallinna või Tabasallu. Nüüd on kõik koha peal olemas."

Vallavanema sõnu täiendas abivallavanem, Alasniidu külaseltsi esimees Erik Sandla. Et külaseltsi kuuluvad aktiivsed tervisesportlased, siis käiakse koos ka korv- ja võrkpalli mängimas. Siiamaani tehti seda suvel. Nüüd on ka talvel võimalik palli mängida. Ümbruskaudsetes asumites elab rohkem kui poolteisttuhat inimest.

Ehitaja, Telor Ehituse AS juhataja Hasso Veske kiitis koostööd vallaga. "Haridus- ja spordiobjekte on ehitajal alati rõõm tellijale üle anda," sõnas ta. "Seekord on rõõm aga mitmekordne.

Tehtud sai küll rekordiliselt lühikese ajaga, kaheksa kuuga, aga kvaliteediga jäävad kasutajad-sportijad kindlasti rahule."

Viimast korda kingades

"Hea on töötada vallas, mis nii palju lastesse ja haridusse panustab," kiitis Tabasalu ühisgümnaasiumi direktor Carolin Kadaja Harku valda.

"Läinud kevadel sai valmis Alasniidu lasteaed, nüüd spordihoone, sügiseks on valmimas uus koolihoone Vääna-Jõesuus."

Harkujärve kooli nimel sõna võtnud direktor Külli Riistop lubas hea seista selle eest, et uus spordihoone ikka korras püsiks "Olen täna sellel põrandal esimest korda kingades ja luban, et see jääb ka viimaseks korraks kingades. Nii minule kui kõigile teistele kasutajatele." Esimesed võimlemistunnid uues hoones juba käivad.
________________________________________________

KÜLLIKE USTAV
Kehalise kasvatuse õpetaja

Varasemalt oli küll plaanis, et kehalise kasvatuse tundidega alustame alles sügisel, aga kui selline ilus hoone käes, siis... Mis ta ikka tühjana seisab, kui lastel pole kusagil sportida. Igal juhul võimlemistunnid vastvalminud võimlas juba käivad: mängime rahvastepalli, võimleme, jookseme, isegi kõrgust oleme hüpanud, varem polnud ruumi hoovõtuks.

Loomulikult tahab spordihoone veel sisustamist - kool on tellinud korvpalli- ja võrkpallikonstruktsioonid, samuti puuduvad riietusruumides riiete hoidmiseks kapid. Need kõik loodame sügiseks saada.

Kuuldavasti hakkavad klubid siin sügisest ka treeninguid korraldama, kool jätkab hüpitshüplemise treeningutega. Ja hoone haldaja Strantum on lubanud võimlat ka kohalikele inimestele sportimiseks kasutada. Nii et sügisest saab spordisaal täiskoormuse.