Hea kodu päevade avaõhtul toimub meelelahutuslik kontsert Räpina vana muusikakooli kaunis aias. Avaõhtul saab nautida meeleolukat kultuuriprogrammi. Õhtule lisavad vürtsi Jaan Pehk ja Bonzo. Enne kontserdi algust on võimalik tutvuda Räpina Paberivabriku laohoone ideekonkursile laekunud võistlustöödega ning anda hääl oma lemmikideele.

8. juuni messipäeval müüakse mess-laadal kõike, mida heas kodus vaja võib minna. Messipaigas toimuvad põnevad töötoad, ekskursioonid, mitmekülgsed näitused, palkmajaehitajate võistlus ning kontsert. Messikülastajate hea tuju eest hoolitsevad päevajuht ning kohalikud kultuurikollektiivid. Lastele on palju huvitavaid tegevusi laste mängumurul lasteaialt Vikerkaar.

Messipäeva suursündmuseks on palkmajaehitajate kutsevõistlus, kus selgub Eesti parim käsitöö palkmajaehitaja 2013. Ekskursioonil Räpina lähistel asuvas vanas talukompleksis nõustatakse, kuidas taastada vana talumaja. Loomemaja platsil saab osaleda palkmajaehituse, savikrohvi, noorte puutöö ja vana mööbli restaureerimise töötubades.

Räpina Aianduskool jagab loomulikult nõu aianduse alal. Kõigil on võimalik osa võtta väikeaia kujundamise, moodsa taaskasutuse, tekstiilitöö, joonistamise ja maalimise töötubades. Räpina Aianduskooli toimeka kollektiivi juhendamisel toimuvad ringkäigud kollektsioonaedades, Eesti liigirikkaimas pargis ja renoveeritud koolihoones. Tutvustatakse, kuidas kaitsta taimi kahjurputukate eest.

Avaõhtu üllatusesineja Tanel Padar

Loomemajas saab meisterdada klaasvitraaži ja -ehteid, jaapani köites käsitöömärkmikke ja -kaarte, valmistada käsitsi paberit, osaleda viltimise ja villapildi töötubades. Sillapää lossis saab käsitöömeistrite juhendamisel proovida vitstest punumist ja liivatrükki, osaleda keraamika, paelapunumise ja salvrätitehnika töötubades.

Loomulikult tutvustatakse ka paberitootmise ajalugu Räpina Paberivabrikus - Eesti vanimas tegutsevas tööstusettevõttes. Põlvamaa Keskkonnamajas eksponeeritakse aga jäätmeteemalist õppeklassi. Sillapää lossis on avatud Räpina Koduloo- ja Aiandusmuuseum.

Messipäeval tutvustab hea kodu kohta oma külastustelgis Räpina vald, õppimisvõimalusi Räpina Ühisgümnaasium, tervisetelgis korraldab tervisenõustamist ja  hindab tervisenäitajaid AS Räpina Haigla ning Räpina Apteek OÜ. Räpina Avatud Noortekeskuse telgis saab osa võtta trummimängu õpetamise, karpide ja meenete meisterdamise töötubadest ning osta noorte küpsetatud saiakesi.

Sillapää lossi juures saab kaeda näitust „Kas Sina oled juba jalgratta leiutanud?", lossis näitust Räpina Rahvakooli restaureeritud mööbliesemetest ja käsitööst. Loomemajas saab uudistada väljapanekut aianduskooli tekstiilitöö õppe- ja lõputöödest ja Räpina miljööväärtuslikest vaadetest „Räpina eile ja täna". Loomemaja ustel eksponeeritakse „Aasta puitehitis 2012" konkursile esitatud parimate puithoonete fotosid.

Messipäeva jääb lõpetama Sillapää lossis toimuv kontsert, kus esinevad tunnustatud lauluõpetaja Margot Suure lauluõpilased.

Mess-laadale on oodatud hea kodu temaatikaga omatoodangu tutvustajad-müüjad. Mess-laadal kohamaksu ei ole.

Hea kodu päevade korraldamist kaasrahastab Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti- Läti-Vene piiriülese koostöö programm 2007 - 2013.