Kindlasti on 1. september lisaks kooliaasta algusele ka õppetöö alguseks kõigis lasteaedades ning eks paljuski ole lasteaed ja seal veedetud aeg suureks abiks, et edasine koolitee sujuks ja õppimine edeneks.

Lisasin tänasesse loosse kaks pilti oma lapsepõlvest - ühel pildil olen 1980. aasta kevadel, kui minu lasteaias Trall (mis oli Pärnu lasteaed) toimus kevadpidu ning meid valmistati ette kooliminekuks. Teisisõnu pidime lasteaiaajaga hüvasti jätma.

Minu koolitee algas 1. septembril 1980 Sindi keskkoolis, kus oli sellel ajal neli paralleelklassi ning minu klass, kus käima hakkasin, oli 1.d.

Vaadates esimese kooliaasta fotoalbumit, on väga tore meenutada enda esimest koolipäeva.Nii mõnigi foto tõi muige huulile. Esimesel koolipäeval pandi mind ühte pinki istuma tüdrukuga, kelle nimi oli Ingre. Alloleval fotol olengi koos oma pinginaabri ja meid 1. klassi juhatanud 11. klassi õpilase Kalmeriga.

Head lapsevanemad, kelle lapsed alustavad sellel aastal kooliteed! Soovin, et olete oma lastele toeks, nõuandjaks ja ka heaks sõbraks. Kodu on lapse kindlus ja lapsevanem on see inimene, keda laps usaldab ja kes on lapsele eeskujuks. Toetage oma lapsi! Lapse saavutused ja edusammud toovad rõõmu nii talle endale kui ka kogu perele.

Soovin turvalist kooliteed ja -aastat kõigile Nõmme lastele, et oleksite liikluses hoolikad ning heatahtlikud ja sõbralikud oma klassikaaslaste ja sõprade suhtes. Kõigile õpetajatele aga soovin head õpetamistahet, kannatlikkust ja mõistmist.

Lõpetan Ben Furmani sõnadega: "Ei ole kunagi hilja anda oma lapsele õnnelik lapsepõlv!"

Erki Korp oma esimesel koolipäeval (foto: erakogu)
Esimene koolipäev.