Heiki Nabi on pärit Hiiumaalt. Tema esimene treener oli Tiit Madalvee. Enda sõnul oli tänane tippsportlane treeninguid alustades üsna keskpärane vend ja see innustas kõvasti tööd tegema.

Pere on Heiki Nabile sporditeel alati toeks olnud, kuigi ema natuke pabistas, kuidas vaikses maakohas kasvanud poiss pärast põhikooli Tallinnas Audentese spordigümnaasiumis hakkama saab - elu näitas, et sai küll.

Rääkides kumb tiitlitest talle tähtsam on, ütles Nabi, et olulised on mõlemad, kuna on saavutatud erinevates kaalukategooriates, mis ei ole maailmas just tavaline.

Mälestuspilt koolile, taustal kogunevad esimesed autogrammi soovijad. Foto: Sirje Piirsoo

Pärast poolraskekaalus maailmameistriks tulekut 2006. aastal tabasid sportlast vigastused, mis segasid treeninguid, ja kaal tõusis. Võistluskaalu tagasi saada muutus psühholoogiliselt häirivaks ja nii küpses otsus minna üle raskekaalu.

Et Heiki on täna konkurentidest kümmekond kilo kergem, on lähituleviku eesmärk 5-6 kilo võrra kaalu kasvatada kvaliteetlihase arvelt, jälgides spetsialistide abil, et treening ja toitumine oleks tasakaalus. Kindlasti pühendub ta spordile järgmiste olümpiamängudeni, siis otsustab, mis edasi - kas jätkab tippspordiga või mitte. Ühena variantidest on ta mõelnud treenerikarjäärile.

Kohtumisel puudutati ka dopinguteemat ja lubatud toidulisandeid. Viimasteta tippsportlane hakkama ei saa. Nabi tõi näite, kui ta treenib kaks korda päevas ja pärast esimest treeningut prae sööb, jõuavad vajalikud toitained lihastesse tundidega, toidulisandid minutitega.

Et Heiki Nabil Eestis treeningpartnereid pole, toimuvad maadlustreeningud välislaagrites. Kodus olles keskendub ta tehnikale ja jõutreeningutele.