Helel on võime olla korraga nii positiivne inimene kui ka realist, tal on eriline anne leida tee inimesteni, samas pole teda maha jätnud ka eluterve kangus ja huumorimeel. Kõigele lisaks on ta ka hea kuulaja aga tema eriliseks oskuseks on tuua ühise laua taha kõik osapooled, kelle poliitilised vaated antud hetkel on rohkem või vähem erinevad - selle eelduseks saab olla usaldusväärsus ning inimlikkus.

„Jään omavalitsuste juhte ja teisi kauaaegseid koostööpartnereid taga igatsema, kuid võin öelda, et lähen rahuliku südame ja kindlustundega," sõnas Hele südamlikult.

Hele lõpetas Räpina Keskkooli 1967. aastal, 1972. aastal jätkas õpinguid tollase Räpina Sovhoostehnikumi aianduse erialal. 2001. aastal asus õppima Eesti Põllumajandusülikooli Avatud Ülikooli, erialaks avaliku sektori juhtimine. Paar aastat hiljem lõpetas juba Maaülikooli majandusteaduskonnas ökonoomika ja ettevõtluse eriala. Ta on olnud Vastse-Kuuste esimene vallavanem ja volikogu esimees aastatel 1990-1993, vallavolikogu liige 2002-2005. Põlvamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektorina alustas tööd 21.02.1994.

Põlvamaa Omavalitsuste Liit on asutatud 23. veebruaril 1994 Põlvamaa omavalitsuste poolt ning tegutseb kohaliku omavalitsuse üksuste liitude seaduse alusel.

Põlvamaa Omavalitsuste Liidu uueks tegevdirektoriks saab praegune kommunikatsiooni-ja koostöö koordinaator Veiko Maastik, kes asub tööle järgmisel nädalal.

Põlvamaa Omavalitsuste Liit tänab Hele Oidermaad pikaajalise ja tänuväärse töö eest!