Filmi sisuks oli 2200 km jalgrattareis Tiibetis ja seda siis kui ta oli vanuses 13-16 aastat. Sellest reisist kirjutati ka raamat.

Käesoleval reisil on noormees koos saatjaskonnaga teel olnud juba 4 kuud. Yang Fan ise sõidab suurema osa teest külgkorviga mootorrattaga, tema kaaskond autoga.

Saatjate seas teeb reisi kaasa ka Yangi isa, kes aitab jäädvustada reisi ja kohtumised filmile. Seltskonnal on kaasas akudega töötav väike helikopter, millega saab reisi ja kohtumisi filmida 200 m kõrguselt.

Venemaa läbimiseks kulus reisiseltskonnal kaks kuud. Venemaalt suunduti Soome, sealt lennukiga Islandile ja Soome tagasi ning siis laevaga Eestisse. Eestist aitas noormehel kontakti otsida Hiinas töötav ja hiinlannaga abielus olev Eesti ajakirjanik Leslie Leino.

Eestlane, kes on sündinud 5. oktoobril 1990, on Vao külas elav noormees Mihkel Mehiste. Mihkel Mehiste sõnul oli esialgne info sellisest kokkusaamisest üllatav ning tekitas mõningast umbusku. Kuid lähemal uurimisel selgus, et Yang Fan on reaalselt filmi tegemas ning ta oli nõus kohtuma temaga täpselt ühevanuse hiinlasega.

Eestis külastas Yang Fan koos reisikaaslastega esialgu Tallinna ja seejärel Jõhvit, kus on Mihkel Mehiste esivanemad, ning siis Rakveret. 3. septembril saabusid hiinlased kolmekesi Vao külla. Kõigepealt külastati Vao külas paiknevat ratsatalli, mille tegevuses ka Mihkel Mehiste kaasa lööb. Seejärel näitas Yang Fan teda ennast tutvustavat ja iseloomustavat lühifilmi:

Omamoodi elamuseks kujunes hiinlaste pelmeenide valmistamine Mehistete pool. Meeste harukordne vilumus seda teha ja hiina pelmeenide koostis tekitas huvi ja elevust. Juba pelmeenidesse lisatav sibula kogus oli aukartustäratav. Lisaks veel ingver, hulk küüslauku ja erikastmeid. Mihkli vanaema Ester oli köögis ametis meeste varustamisega vajalike nõude ja vahenditega. Suhtluskeeleks oli inglise keel, aga külaliste omavahelist hiinakeelset juttu oli väga huvitav kõrvalt kuulata. Mitte midagi tuttavat kõrvu ei kostunud, aga põnevust tekitas küll. Ei tule ju väga tihti ette olukorda, kus Hiina mehed ühes väikeses Eesti külas elava pere köögis hiina toitu valmistavad!
Hiina numbrimärgiga autol olev kiri – Peking, Moskow, Rome – andis märku reisi teekonnast. Foto: Ilve Tobreluts

Oma idee teostamisel on Yang Fan kohtunud 5. oktoobril sündinud inimestega ning filminud erakordseid kaadreid. Isegi Yang Faniga täpselt ühevanuse neiu sünnitust on tulnud filmida. Eestist liiguti edasi Leetu. Huvireisijate autol aga olev kiri - Peking, Moskow, Rome - laseb aimata teekonna jätkumist Euroopa lääne ja lõuna suunas.