"Teil on õpetaja ja õpilase suhted väga avatud," rääkis Juan. "Hinnatakse mitte ainult hindeid, vaid ka käitumist, suhteid jm. Hispaanias on peamine tulemuste näitaja test." Testidki on mõlemal maal erinevad - kui meie koolides tehakse palju n.ö väikseid teste, siis Hispaanias on need suured ja põhjalikud.

Hispaanlasi üllatas, et meil võetakse kunsti- ja muusikatunde sama tõsiselt kui näiteks matemaatikat või kirjandust. Kõige enam meeldis neile Prangli kool oma väiksuse tõttu.

"Mulle meeldib teie lugupidav suhtumine loodusesse ja et ka noored austavad loodust," ütles Juan. Nad panid tähele, et meie pargid, tänavad ja metsad on puhtad.

Hispaanlased käisid Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Eriti hea mulje jäi neile ülikoolilinnast, kus on palju eri rahvustest noori. Nad leidsid endale siin sõpru ja toredaid kaaslasi. Head mälestused võeti kaasa oma lahkest pererahvast, kelle juures elati. Kui Carmen arvas, et tema tuleks tagasi ehk vaid suvel (meie talv tundus talle väga karm), siis Juan nautis väga meie talve ja arvas, et tema tuleb kindlasti siia veel tagasi. Teda üllatas see, kui hästi neid kõikjal vastu võeti ja kui siiralt ning avatult nendega suheldi. Hea mulje jäi külalistele ka meie noorte inglise keele oskusest.