Eeloleval laupäeval on kõigil soovijail võimalus osa võtta ka tasuta avatud raja üritusest, mis on heaks võimaluseks teha trassiga eelnevalt tutvust. „Kuna sellel trassil pole varem jooksuvõistlust korraldatud on kindlasti palju neid, kes sooviks raja eelnevalt üle vaadata. Miks mitte teha seda siis juba üheskoos kõigi soovijatega?“ lisas Maasing.

I Jõgeva Rahvajooksu avatud raja üritusele on kohale tulemas ka Eesti üks parimaid jooksjad Viljar Vallimäe, et anda jooksusõpradele kasulikke näpunäiteid. Lisaks Vallimäele on tuntud jooksjate seast end juba I Jõgeva Rahvajooksule kirja pannud ka Deniss ja Vjatšeslav Košelev, kelle vahel saab kindlasti olema põnev heitlus.

I Jõgeva Rahvajooksu raames toimub ka uuenduslikul kujul võistkonnajooks, kus võistkonna suurus on fikseeritult neli liiget ning võistkonna tulemus sõltub võistkonna viimase liikme ajast. „Oleme selle mingis mõttes üle kandnud rattasõidu meeskondlikust temposõidust. Kui muidu peetakse võistkonnaarvestust individuaalarvestuses jooksvate võistkonnakaaslaste aja summana, siis meie otsustasime teha nii, et võistkonna aeg sõltub võistkonna viimase liikme ajast. Sellise formaadi juures on edu võtmeks just võistkonna üksmeel ja üksteise toetamine. Kedagi maha pole mõtet jätta ning lõpuni tuleb pingutada üheskoos,“ selgitas Maasing.