Toila vallavalitsus on kuulutanud välja hanke, leidmaks rannavalveteenuse osutajat. Pakkumisi oodatakse 11. juuniks ja tingimuste järgi tuleb randa turvata 22. juunist 31. augustini.

Kuigi vald loobus vahepealsetel aastatel teiste toetajate kadumisel rannavalve palkamisest, taastati valveteenus eelmisel suvel. Ainult oma jõududega arvestatakse puhkajatele turvatunde pakkumisel selgi aastal. "Arvestasime, et tuleme ise toime," kinnitas vallavanem Tiit Kuusmik.

Jätkuvalt on Toilas puhkajate käsutuses rannadušš, et soolane merevesi maha loputada, samuti paraneb olukord käimlatega. Kuusmiku sõnul tuleb sadamasse valvuriputka kõrvale vesitualett ja ranna sanatooriumipoolses osas taastatakse kuivkäimla.

Parkimishinnad pole Toilas sel hooajal muutunud: 1. maist 30. septembrini tuleb pargi kõrval asuvas parklas tasuda 1,6 eurot päeva eest ja rannaäärses parklas on tariif 1,6 eurot tund. "Hinnad pole muutunud, küll aga oleme arutanud tasulise parkimise hooaja lühendamist. Mais ja septembris pole erilist parkimist ja see raha, mis suvega kogume, jookseb nendel kuudel näppude vahelt välja," nentis vallavanem.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Hea lugeja, millised on Eestis kõige paremad ja/või kõige kehvemad rannad?