Müüjad valisimegi kindlaid põhimõtteid järgides - kohalik või ümbruskonna käsitöö, aiasaadused ning hoidised. Sortiment oli mitmekesine ja ostjaid jagus kõigele. Valitses mõnus jõulumeeleolu ja rahvast oli kohati nii palju, et tulijad ei mahtunud vahepeal uksest sissegi. Paar prouat torisesid, et miks nii väikses ruumis turg tehti, aga ega korraldajad nii suurt menu ei osanud ette näha. See jäi ka ainsaks kriitikanooleks, mis seni korraldajatele kõrvu on ulatunud. Rahulolevatena lahkusid nii müüjad kui ostjad, ikka küsides, millal järgmine turg toimub. Sellele ei osanud esialgu vastata, aga kindel see, et turg võiks Iisakus regulaarselt toimuda. Mis ja kuidas ja kes korraldab, pole veel teada. Saadud kogemus näitas, et pole alati tarvis suurt raha, et midagi ära teha . Inimesed on valmis koostööd tegema ja vabatahtlikult panustama rohkem, kui arvata oskame.

Foto: Kaja Tina

Jõuluturu õnnestumisele aitasid kaasa Iisaku Vallavalitsus, OÜ Iisaku Elamumajandus, Iisaku Muuseumisõprade Selts, Iisaku Kunstide Kool, seltsing Iisaku Kunstiklubi ja loomulikult kõik müüjad ja turu külastajad.

Siinkohal on paslik meelde tuletada, et vallavalitsus on kuulutanud välja ideekonkursi bussijaama hoone edaspidiseks kasutamiseks. Tähtaeg on 1. aprill 2012. Kuniks aga konkurss veel kestab ja tulemused pole teada, leiab seal aset ehk veel mõni turupäev.