Raamatu «Nõmme kirikud ja kogudused» andis välja Nõmme linnaosa valitsus, kuid see valmis erinevate autorite koostööna. Nõmmel tegutsenud luterlikest kogudustest (Rahukogudus ja Saksa Lunastaja kogudus) annab raamatus ülevaate Leho Lõhmus, põneva artikli Ristija Johannese õigeusu kirikust ja kogudusest kirjutas Toomas Schvak. Kahte Nõmmel tegutsevat baptistikogudust tutvustavad pastorid Taavo Lige, Ants Rebane, Ruudi Leinus ja veel mitmed teised nende kogudustega seotud inimesed. Lühidalt tutvustatakse ka katoliiklaste plaani peatselt Nõmmele oma pühakoda rajada.

Sel teisipäeval Nõmme muuseumis toimunud esitlusel avaldas ajaloolane Leho Lõhmus kahetsust, et vennastekoguduste ja adventistide kohta raamatusse rohkem ei jõudnud kui mõned laused tema kirjutatud sissejuhatavas peatükis, kuigi mõlema usuvoolu esindajatega oli ka pikema artikli kirjutamise osas eelnevalt mitmel korral juttu.

Kindlasti annab raamatule lisaväärtust rohke ajalooline fotomaterjal. Huvilistel on võimalik raamatut osta Rahva Raamatu kauplustest.