Kogupereüritust juhib reservohvitser ja kaitseliitlane leitnant Madis Milling. Avasõnad saab isadepäeval kell 12.00 Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum. Igal järgneval täistunnil saab näha erinevate jõustruktuuride demonstratsioonesinemisi, pooltundidel astuvad üles lauljad ja taidlejad ning kogu ürituse vältel pakutakse atraktiivseid tegevusi kogu perele.


Isadepäeval pannakse välja jõustruktuuride tehnika, relvastuse ja erivarustuse atraktiivsem osa.

Suuremat osa tehnikast on külastajatel võimalik ka oma käega katsuda ning uudistada väljast ja seest. Kaitseväe masinatest on väljas soomustatud TOYOTA Land Cruiser, MAN, UNIMOG, veoauto DAF. Lisaks on ürituse vältel uudistamiseks soomusauto MAMBA, millega tehakse lastele Põhjakeskuse juures lõbusõitu.


Veel on uudistamiseks välja pandud Politsei patrullauto konvoibuss, millega transporditakse kurjategijaid arestimajja ja patrullauto. Motohuvilised saavad lisaks tavamotikatele uurida Politsei mootorratast, millega tehakse suveperioodil liiklusjärelvalvet. Näha saab ka, missugused on politseinike relvad ning erivahendid, kuidas peatatakse sunniviisiliselt sõidukit „siili" abil. Lisaks demonstreerib oma päästetehnikat ka Päästeamet.


Silberauto toob Põhjakeskusesse uudistamiseks isadele valiku autosid, mis on hetkel enimmüüvad ja samuti paar täiesti uut mudelit üllatuseks. Ameerika autode fännidele on väljas 83. aasta Chevy Blazer.


Kõigil huvilistel on võimalik päeva jooksul tutvuda lisaks eelmainitud tehnikale ka politsei kaitseväe- ja kaitseliidu relvade, lahingtehnika ja varustusega, samuti ise laskmist proovida. Atraktiivsematest relvadest on välja toodud 122 mm kahur ja õhutõrjekahur.


Põhjakeskuse paremas tiivas saab soovi korral lasta miinipilduja õppevariandist, kuulipildujast KSP-58 ja automaadist AK-4. Ohutu laskesimulaator keskuse sisetingimustes pakub võimaluse kätt harjutada ka väga noortel sõjarditel.


Põhjakeskuse parklasse kerkib Kaitseliidu Viru maleva telklinnak, kus toimumas tõeline sõdurielu. Linnakus saab uudistada sõdurivarustust, seda selga proovida, moondada ennast sõdurimaalinguga, vaadata jao suuruse üksuse telgi püstitamist, valmistada katelokis kohvi ja kiirnuudleid ning tunda ennast täisväärtusliku sõdurina. Laagrialal tutvustatakse ka plahvatusohtlikke lõhkekehi oma ala spetsialisti poolt ja väljas on laud „Ära näpi, ära topi!" vahenditega. Ellujäämislaagris saab küsida infot üleelamisnippide kohta ja noorkotkad õpetavad huvilisi roopille ja -matte valmistama, ka kala küpsetama. Telklaagri alal saab teha fotosalvestusi.


Ühtlasi võivad lapsed ja täiskasvanud lasta ennast tundmatuseni ära muuta näomaalingutega ja proovida selga erinevate jõustruktuuride varustust sisetingimustes ning jäädvustada mälestuseks tore tasuta fotolavastus suuruses 15x21cm. Vahvad stuudiopildid saab kätte Rakvere Kuma Fotost.

Lisaks tundmatuseni muutvatele sõduri maskeeringutele on võimalik Põhjakeskuses teha ka kauneid näomaalinguid.


Ida Prefektuur pakub ürituse raames palju huvitavat politseinike ja piirivalvurite töömailt. Näiteks näitab piirivalvur, milliseid ebaausaid võtteid kasutavad võõrriigi kodanikud Eestisse pääsemiseks. Kohapeal on vaatamiseks võltsitud dokumendid ja tutvuda saab, kuidas toimub nende avastamine.

Oma oskusi näitab jäljekoer Nero koos koerajuhiga. Toimub märulipolitsei vormi tutvustus ja soovi korral saab seda selga panna. Lastega tegelevad noorsoopolitseinikud, kelle juures saab joonistada ja ristsõnu lahendada. Kommi jagab ja nõuandeid annab Lõvi Leo.

Ida-Eesti Päästekeskuse spetsialistid selgitavad ja jagavad nõuandeid kodude tuleohutusest, veeohutusest ning veeõnnetuste ärahoidmisest. Lisaks saab infot tulekahju avastamise seadmete paigaldamisest, nende hooldusest ja vajalikkusest.


Tutvustatakse esmaseid tulekustutusvahendeid, päästeala infotelefoni 1524 tööd. Jagub ka mitmeid praktilisi tegevusi: testide ja ristsõnade lahendamist, värvimist, joonistamist, puzzlede kokkupanemist. Loomulikult on lapsi tervitamas ka päästekoer Nublu.


Maanteeamet paneb välja erinevad õppestendid "Kaldtee/kaalusimulaator/peatoesimulaator" ning viib läbi liikluskasvatuse tegevust, jagab sellekohast infot, korraldab liiklusmänge, lahendatakse teste ja värvitakse värviraamatuid.


Maakondliku terviseedanduse koordinaator Olga Boitsov nõustab isasid suitsetamisest loobumise teemadel, mõõdab külastajatel vererõhku ning räägib tervislikest eluviisidest.


Naiskodukaitsjate eestvedamisel õpetatakse külastajatele esmaabi, saab kokku panna NATO tähestiku abil sõnumeid. Väljas on näitus niidigraafika töödest, milles saab ka ise kohapeal kätt harjutada ja valmis meisterdada toreda töö.


Avatud on isadele ja poegadele töötuba, kus saab ise valmistada vahvaid puidust autosid. Loomulikult ei puudu päevast ka isapäevakaartide meisterdamine.


Lastele pakutakse erinevate osalejate poolt veel järgmisi tegevusi: värvimine, joonistamine, kleepimine värviliste paberitega, puzzlede kokkupanemine ning testide ja ristsõnade lahendamine. Ajavahemikus kell 12.00-15.00 korraldab BabyCity lastele Bakugani turniiri

Kohal on Ööjooksu meeskond, kes korraldab peredele miniorienteerumise ja Mõmmi viktoriini ning loosivad erinevaid auhindu. Eku seiklusgrupp toob osalejateni elamusmängud.


Eesti Korstnapühkijate Koja eestvedamisel valmivad populaarseks saanud õnnenööbid.

Üritusel on oma kaubavalikuga väljas ka militaar- ja jahikaupu vahendav ettevõte Gladius Baltic, et pakkuda oma valikus parima hinna ja kvaliteedisuhtega kaupu nii militaristile, jahimehele kui ka muidu rõõmsale matkasõbrale. Kaitseväelased ja kaitseliitlased leiavad Gladiusest endale vajaliku rõivastest-jalatsitest kuni pisivarustuseni. Jahimehed leiavad Gladiusest nii rõivapoolist kui laskemoona: komponentidest padruniteni. Gladius Baltic loosib kõigi Isadepäeval ostu sooritanute vahel 3 kinkekaarti, väärtuses 30 €.


Rahva meele teevad rõõmsaks igal pooltunnil erinevad lauljad ja taidluskollektiivid. Üles astuvad laval Virumaa Pärimusmuusikud, kes on tegutsenud kümme aastat ja tänaseks mängib selles üle 30 pärimusmuusika huvilise lapse ja noore.

Lisaks saab kuulata nii koolis kui maakonnas populaarset Sõmeru Põhikooli poisteansamblit SPA koos solistidega.


Näha saab ka Tapa Kultuurikoja breikareid, kelle hulgas lisaks poistele breigivad ka väikesed tüdrukud.

Samuti esineb päeval Väike-Maarja Pasunakoor, kes tegutsenud juba üle 15 aasta ning kus mängivad koos isad ja pojad ning isad ja tütred - kokku 25 puhkpillimängijat.


Isadepäeval on Põhjakeskuses kohal täies hiilguses Sky Plus koos oma suurepärase meeskonna ja mitmete üllatustega! Saated lähevad pühapäeval otse-eetrisse alates kell 10. Päeva alustavad hommikuprogrammi eriväljaandega Kivisaar, Märks ja Agnes. Sellele järgneb kell 12. TOP 10 edetabelisaade, mille raames Sven Arusoo seab pingeritta isa-teemalised laulud. Päeva lõpetavad kell 13-15 Kristjan Hirmo ja Vaido Pannel. Läbi päeva toimub kohale tulnud kuulajate vahel kõikvõimalikke mänge mõnusatele auhindadele.

Pettuma ei pea ka tulihingelised Naisteka fännid - Sky Plus on tegelikult kohal juba laupäeval, 12. novembril, kui kell 15-18 võtavad Põhjakeskusest eetri üle Meelis Tõrv & Kirsti Timmer. Neil päevil on kõigil külastajatel võimalik uudistada, kuidas raadiostaarid saateid teevad.

Isadepäevaga soovime väärtustada isa rolli ja pakkuda Põhjakeskuses uudistamist ja kaasalöömist tervele perele. Tule sinagi!