Öö jooksul tekkinud mõtted vormistati taasesitatava meediana (audio, video,
plakat, tekst, esitlus jne) ja esitatakse "Vaata Maailma" üle-eestilisele konkursile "NutiVõistlus 2014", mille raames antakse välja eriauhind "Säravaim idee ühe ööga" auhinnafondiga 500 eurot. IT ÖÖ ideedega saab tutvuda StartIT Facebooki lehel.

IT ÖÖ toimus samaaegselt 19 noortekeskuses üle Eesti, külalistena lisandusid ka lähipiirkondade keskused. Noori osales üritusel kokku ligi 600. IT ÖÖ-l tõestasid noored, et IT-d saab seostada kõigi tegevustega meie ümber: tulevikuvisioonide teostamisel taasesitatava meediana said
noored lisaks arvuti teadlikumale kasutamisele harjutada nii filmimist kui ise kaamerate ees esinemist, muusika- ja videotöötlust, lavastamist, näitlemist jne. Noored tunnevad heameelt, et öö andis võimaluse luua tutvusi, arendada suhtlemisoskust ning huvitavaid e-oskusi, õppida meeskonnatööd ning isegi ettevõtlust ja unistamist.

21aastane Margo Tartust osales IT ÖÖ-l esimest korda. Tema huvialaks on IT mõju sotsiaalsele elule. Margo leiab, et koolides algkoolides õpetatakse pigem ikka Wordi kasutama, kuidas aga tuleks netikeskkonnas suhelda, milline on eetika - see paraku on jäänud väga tagaplaanile. Koolides tuleks hakata ka sellele tähelepanu pöörama.

Võnnust pärit 16-aastane Henri sattus IT ÖÖle MTÜ Tähe noorteklubi poolt õpilasesindustele korraldatud projektist saadud kontakti kaudu. Noormees arvas, et IT ÖÖ on midagi LAN öö sarnast. Noormehe kireks on muusika ja IT selles oleks sellele hea lisandväärtus, nii on Henri mõelnud tulevikus ka võimalusele IT-d minna õppima.

19-aastane Egert Tartust osales juba teist korda, sest tegemist on laheda üritusega.
IT-valdkond huvitab teda, kuid õpiks seda siiski vaid omal käel oma lõbuks, mitte erialana. Tänaselt IT ÖÖ-lt õppis noormees kõige rohkem meeskonnatööd.

"Stuudios olnud noored jäid väga rahule kogetuga, sest nad said ise roboteid teha ja osaleda tasemel interneti turvalisuse koolitusel. Samuti võtsid noored ette ülesande hommikuks video valmis teha nutivõistluse tarbeks ja sellega said nad ka hakkama. Kokkuvõtvalt kostis tagasiteel Keilast, et oli lahe aga väsitav," vahendas noorte muljeid Tihane.

IT ÖÖ läbiviimisel olid noortekeskustes abiks ka tudengid ja ettevõtjad. "IT loob võimalusi teha kõikidel elualadel veel ägedamaid asju ja veel paremini, seega erinevaid e-oskuseid tasub omandada, olenemata elu-valdkonnast," ütles Microsoft Baltikumi regiooni juht Rain Laane noortele IT ÖÖ otseülekandes IT Kolledži stuudiost.

"IT ÖÖ näol on tegemist põneva võimalusega tutvustada noortele IT-sektorit ning seeläbi lähitulevikus leida uusi särasilmseid eksperte, keda tööjõuturul väga vajame. Panustame projekti läbi reaalsete IT-spetsialistide, kes valdkonda kõige paremini tunnevad ning loodetavasti siirast huvi sektori vastu tekitavad. Lisaks on üritus meie tarkvaraarendajatele tore vaheldus igapäevatööst ja keskkonnast," selgitab IT-ja äriteenuste firma CGI Eesti AS kommunikatsiooni spetsialist Triin
Ahonen, miks nende ettevõte IT ÖÖ-l Hiiumaa noortekeskusesse appi suundus. Kõlama jäi mõte, et IT ÖÖ võiks korduda, et tähistada juba 5. juubelit."

IT ÖÖ korraldajaks on Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikat-siooni Liit (ITL) koostöös MTÜ Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendusega. Tartumaal toimus IT ÖÖ Kambja ja Roiu noortekeskuste eestvedamisel Lisaks noortekeskustele aitasid kohapeal tegevusi koordineerida IKT tudengid ja ITL liikmed. Kogu õhtu ja öö kestvate tegevuste mõte oli näidata noortele seoseid infotehnoloogia ja teiste eluvaldkondade vahel ning kummutada müüte IT keerukuse kohta. Töötubade ja koolituste käigus saadi uusi oskusi ja kogemusi. IT ÖÖ on üks osa Euroopa Komisjoni üle-euroopalisest kampaaniast "E-oskused tööelus 2014". IT ÖÖ elluviimist toetab IKTP programmi raames Euroopa Regionaalarengu Fond.