„Minu jaoks on need kõige põletavamad teemad, sest meie elus on kodaniku argust ja silmakirjalikkust rohkem kui midagi muud  - sellest ka need hädad: kui ikka lastakse süüdimatult toimetada , miks siis mitte teha," rääkis raamatu autor. „Kurb on see, et me konstanteerime pidevalt negatiivseid toimunud fakte ja väärtegusid aga uut ja värsket, ajudega kaadrit pole kusagilt võtta: ainult vargusest täissöönud arrogants vahib meile tuima pilguga otsa ja pilkab: mida te halate - minul on näiteks Eestis väga hea olla."

Raamat " Aferimiga teenib rohkem kui aforismiga " on läbivaade nii minevikust kui olevikust ja hirm ning mure tuleviku pärast. See on terav, kuid samas humoorikas aforismikogu, millest võib leida nii ununenud tarkusi, kui ka palju uusi mõtteterasid.

Ivo Lani sõnas, et esimesele aforismiraamatule tuleb tõenäoliselt järg nii teise kui kolmanda raamatu näol. Teise, veel avaldamata aforismi raamatu käsikiri valmis Soomes, Turkus.

Raamatu autor väidab, et antud raamat on Eesti kirjanduses erandlik nähtus, kuna pikka aega pole Eesti autorilt ilmunud aforismide raamatut.

Ivo Lani on sündinud Tartus 1958. aastal. 1981. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna. Ivo Lani pole ka otepäälastele tundmatu - ta on pikka aega töötanud Otepää Kultuurikeskuse juhatajana ning tuntud kui üks vanimaid ja kogenenumaid diskoreid. Varem on tal ilmundu proosateos „Murtud tiivaga ingel" ja  luulekogu „Ava meelsed kahetsused".