Naljaauhinna üleandmisele tavakohaselt ja Oskar Lutsu "Kevade" tegelaskuju Joosep Toosti silmas pidades lõid Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Palamuse Kihelkonnakoolimuuseumi muuseumipedagoog Aili Kalavus Jan Uuspõllu huumoripreemia laureaadiks ahjuroobiga. Tunnustatu andis preemia laureaadi vandetõotuse. "Roop on mõeldud huumori ja tõsielu segamiseks õigeks vahekorras," lausus maavanem Svjatõšev kui roobi näitlejale kinkis.

Mittetulundusühingu Sokuturi esindaja Valdi Reinas andis Jan Uuspõldile üle preemiaümbriku, millesse oli annetustena kogutud 3965 eurot ja 55 senti. Tegemist on suurima summaga, mida seni Lutsu preemiana stipendiumiks antud.

"Ega raha muidu ei tuleks, kui laureaat mõõtu välja ei annaks," arvas Palamuse vallavanem Urmas Astel, kes lisas,  et vaatab meelsasti Jan Uuspõllu etteasteid nii lavalt kui ka telerist. Lustu preemiat annabki välja MTÜ Sokuturi koos Palamuse vallavalitsusega. Kandidaate on võimalik esitada igaühel. Veel sai Jaan Uuspõld kingituseks kunstnik Ahti Sepeti valmistatud õunakompositsiooni kujutava meene ja suuremõõtlelise suveniirpostmargi enda portreega.

"Sellist meest nagu Uuspõld on Eesti rahvale vaja," arvas praegu pensionipõlve pidav Jaan Koll, kes "Kevade" kolhoosi esimehena algatas 1987. aastal koos ajakirjaga "Pikker" Oskar Lutsu huumoripreemia väljaandmise. Esimesena anti preemia Priit Aimlale.