„Meeskonnas on mängijad mitmetest tutvusringkondadest ning väga erineva taustaga, vanusevahemikus 17-19 aastat. Meil on endiseid ja praeguseid jalgpallureid, korvpallureid ning muid spordihuvilisi," selgitas Kaljuveer.  „Tõelisi staarmängijaid meil pole ning läbi üritame lüüa ühtse tiimina," lisas ta.

Hooajale vastu teadmatuses

Valge Lätlane läheb hooajale vastu suure huviga ning Rahvaliigat püütakse nautida. Suuri lootusi edasipääsule ei seata, kuid kaotama ei minda ühtegi mängu. Seda näitas ka esimene kohtumine, mis peeti kodustaadionil.

„Kodumänge peame vägagi heas korras oleval Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi kunstmuruväljakul. Haaberstis on üldse palju uusi staadione, kus saab tasuta sportida," kiitis Kaljuveer.

„Kindlat fännklubi meil veel pole, aga veebipõhises suhtlusvõrgustikus facebook on meil sadakond toetajat ning esimesel liigamängul oli pealtvaatajaid kuskil 15 kandis," ütles meeskonna ninamees.

Nimi, JK Valge Lätlane, on kambasisese nalja tulemus, ühtegi lätlast muidugi meeskonnas ei ole.

Esimese mängu emotsioonid meeskonna Facebooki-lehel:

Esimene liigamäng on peetud ning JK Valge Lätlane sai veenva 8-0 võidu Vaba Tallinna Kodaniku vastu. Meie poisid kontrollisid mängu käiku ning see oli hea algus meie loodetavasti võidukale hooajale.

Skoori tegid:
Karl Künter Kaljuveer (24.; 38.)
Marten Kundla (17.; 35.)
Ottomar Paeväli (14.; 61.)
Simmo Tõnisson (12.)
Karl Kuldma (63.)

Teise mängu kirjeldus:

Põnev heitlus JK Valge Lätlase ja Tuliste Ilveste vahel lõppes vägeva 8-3 võiduga JK Valge Lätlase kasuks. Võimalusi oli mõlemal poolel, kuid meie suutsime oma mängu peale suruda ja võimalused ära kasutada. Tähelepanuväärne on Hendrik Tammsoo värav mängu esimestel sekunditel, kui ta vormistas meisterlikult seisuks 1-0. Kahest mängust on 2 võitu käes ja enesekindlus on kasvamas!

Väravad lõid:
Hendrik Tammsoo (1.; 20.; 30.)
Priit Rannik (20.)
Joosep Indermitte (41.)
Simmo Tõnisson (52.)
Marten Kundla (53.)
Karl Kuldma (57.)