Maal mõõtmetes 50 X 100 cm valmis kunstnik Ehtel Hakkaja ja tema õpilaste ühise loominguna. Algul oli maal vaadata Jõgeva kultuurikeskuses, kus seda uudistasid ka Jõgeva maavanem Viktor Svjatõševi ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Enn Kure Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud vastuvõtul osalejad. Nüüdsest on aga ajaloohõngulise ja kultuuriloolise maali aukohaks Jõgeva maavanema kabinet.

"Asjahuvilised on oodatud siia ka kunstiteosega tutvuma. Kui aga Põltsamaal tähistatakse sinimustvalge lipu õmblemise 130. aastapäeva, esitletakse maali ka pidulikul sündmusel," ütles Viktor Svjatõšev.

Emilie Rosalie Beermanni (1860-1896) õmmeldud sinimustvalge lipu õnnistas 1884. aasta 4. juunil Otepää kirikus õpetaja Rudolf Gottfried Kallas (1851-1913), kes tegutses ka teoloogi, pedagoogi ja kultuuriloolasena.

"Järgmisena on maavalitsusel tellimisel maal esimese sinimustvalge lipu hoidmisest nõukogude okupatsiooni ajal Jõgeva vallas Vaimastvere lähedal asuvas Lääne-Mardi talus. Talu peremehe õigusteadlase Karl Auna (15. mai 1914 Vaimastvere - 21. märts 1995 Toronto) sünnist möödub tänavu sada aastat. Maali autorina soovime näha Vaimastvere mailt Paduvere külast võrsunud noort kunstnikku Sandra Läänet, kellega lähiajal lepingu sõlmime. Eesmärk ongi tellida ajalooteemalised maalid kunstnikelt, kes ühe või teise sündmuse toimumise paigaga seotud on," teatas Viktor Svjatõšev.