Vormsi perestroika" Kristiina Ehin ja Sofia Joons

Pärimusdetektiivid - luuletaja Kristiina Ehin ja muusik Sofia Joons - otsivad lahendust Vormsi suurele mõistatusele: mis sel saarel 19. sajandi kolmandal veerandil õigupoolest juhtus, kui Rootsist tulnud misjonäri ja kooliõpetaja Lars Johan Österblomi eestvõttel muutus kogu senine saare eluolu? Tänapäevani räägitakse Vormsil lugusid rannarootsi armastatud rahvapillide hiiukannelde põletamisest usuliikumise käigus ning vanade rahvariiete asendumisest uue vormilaadse mustvalge rõivaga. Kas selle kõige taga oli Österblom? Kuidas õnnestus tal ühe aastakümnega muuta kogu Vormsi rahva meelsust ning aastasadu juurdunud tõekspidamisi ja kombeid? Kui hiiukandlel oleks hääl ja ta räägiks inimkeeli, mida me kuuleksime? Muusikalis-sõnaline etendus „Vormsi perestroika" kutsub kaasa rändama rannarootsi ajaloo rohtukasvanud radadel. Koos astutakse ka mööda liiva, und, lund, mõtteid, veeteid ja helimaastikke, kus vaid aastate pikkune raske kergusetreening aitab pinnal püsida ja suunda ära aimata.

PÄÄSE etendusele 3 eurot.

Esmaspäeval 30. aprillil kell 22.00 VOLBRIÖÖ DISKO vanusele 25 + Diskor Raul Rokk

Sel korral on plaanis tantsida lemmikajastu lemmiklugude saatel. Kui kellelgi on juba aegsasti soov oma lemmiklugudest, mida kindlasti kuulda tahaks, teada anda, siis tehke seda aadressil: mariryt@gmail.com. Riidesse võiks end panna oma lemmikajastule kohaselt või siis volbriöö teemaliselt. PÄÄSE 3 eurot, võimalus osta ka „panenõlaallarahvamajategemistele" piletit. PIDU LÕPEB 1. mail kell 04.00

KÄSITÖÖRING, mis käib Kaire-Leen Variku juhendamisel koos reedeti kell 17.30 ootab endiselt uusi huvilisi! Tegeleme praegu klaasiga. Tavalisest klaasist ja killukestest saab kokku laduda taldriku, vitraaži, aluse või mis tahes muud. Sel kevadel on plaanis veel soetada värvilist klaasi või miks ka mitte ehteklaasi. Võimalusi on palju! Kahjuks on kohalkäijaid jäänud väga väheseks, see muudab põneva tegemise-juhendamise pisut küsitavaks. Õpetaja on väga suurte kogemustega! MITTE MINGIT EELNEVAT ETTEVALMISTUST EI OLE VAJA, SAMUTI EI OLE VAJA PELJATA, ET TEISED ON TEINUD JUBA NII JA NAA PALJU! Et hea asi ikka kestma jääks, selleks ootame väga uusi liitujaid!

*Aprilli kuusse võib lisanduda veel mõni kultuurisündmus, jälgige reklaami!*