Saksniit märkis, et initsiatiivi ja julgust kokkutuleku läbi viimiseks andis ka asjaolu, et temale ja Viljar Päivilile kuuluva pereettevõtte Carl Schmidti Maja majutus- ja toitlustusteenust on kasutanud mitmed välisriigis elu- ja töökoha leidnud Põltsamaa juurtega inimesed.

Põltsamaalaste kokkutuleku avapäeval kogunetakse Carl Schmidti Maja restorani, kus lauldakse ühiselt Eesti ja Põltsamaa laule, elatakse kaasa intervjuudele Põltsamaa päritolu isikutega välismaalt, vaadatakse Andrus Kivirähu kirjutatud monoetendust "Sinised kilesussid jalas" Indrek Taalmaa esituses, maitstakse roogi menüüst local food, mis tähendab kohapealsetest põllumajandussaadustest valmisatud toitu. Põltsamaa muusikakooli sisehoovis etendub aga avapäeval Põltsamaa kultuurikeskuse täiskasvanute näiteringi liikmete mängitud ajaloole ja tänastele uudistele tuginev etendus "Põltsamaa lood " .

"1. august sisustatakse päevana Põltsamaa lossihoovis, kus Lions klubi eestvedamisel toimub heategevuslik sigade grillimine, valitakse Põltsamaa Rammumees, avatud on lasteala ja toimuvad erinevad käsitöö ning kunstitöötoad. Kogu päeva on laval kultuuriprogramm, kus astuvad üles erinevad Põltsamaa kollektiivid. Kohaliku toodanguga saab tutvuda laadal ja päeva lõpus bändi saatel jalga keerutada hiliste õhtutundideni," ütles Põltsamaa Lossi Arendus juhataja Piia Uuspõld.

 
"Tahakse ka kanuumatk Põltsamaalt Kamarisse. Põltsamaa Käsitööselts avab aga Anne Üti käsitöökaardi töötoa "Meenekaart Põltsamaalt". Pesta ja lõõgastuda saab vendade Kohvide parvesaunal Kamari järvel ja sõita nn Kamari saarte vahel. 2. augustil minnakse aga kanuumatkale suunal Põltsamaa Pajusi, mille korraldaja on Kalle Teras. Spordihoone Felix hall kunstmurul proovitakse aga võimeid Elmo Krummi loodud üldfüüsilisel seeriavõistlusel FitGames," rääkis Saksniit, kes on ühtlasi ka sündmuse projektijuht.

Põltsamaalaste kokkutuleku läbiviimiseks loodi mittetulundusühing PÕKO. Nii on ürituse reklaami, registreerimislingi koostamine Laura Nirgi tööks. Õla korraldamisele panevad alla ka sihtasutus Põltsamaa Lossi Arendus ehk Andres Vään ja Piia Uuspõld, finess päeva korraldaja Elmo Krumm, Põltsamaa Muuseum ja Turismiinfo esindajad Ruth Tänav ja Teele Kaeramaa, Põltsamaa kultuurikeskusest Janne Karu ja Keiu Kess ning kohalikud ettevõtjad.

Põhjalikumad järelkajad kokkutulekule avalduvad kindlasti pärast toimumist, kuid loodame et Põltsamaa piirkonda hakatakse pidama veelgi rohkem väärtustatud paigaks. Osalejate ieed ja ettepanekud edastakse kohalikule omavalitsusele. Ja mine tea, ehk loob mõnigi kunagine kokkutulekul kaasalööja taas oma kodu Põltsamaal. Küllap suureneb ka Põltsamaa piirkonna elanike aktiivsus ja elujõulisus, kogukond tugevneb ja suureneb õlg-õla tunne endiste ja praeguste põltsamaalaste vahel.


Ürituse üldpiletit pole, iga osaleja paneb kokku endale sobiva päevakava.


Registreerimislink üritusele on SIIN.