Ühel päeval otsustasin selle lihtsalt teoks teha. Mõeldud-tehtud!

Minu läbirääkimised kunstnikega, kes oleksid nõus oma töid eksponeeri­ma, lõppesid sellega, et tuntud graafik Illimar Paul soostus olema esimene. Ta komplekteeris 12 teosest koosneva ekspositsiooni, kus on esindatud kaks tehnikat. Esiteks, veidi suuremad digitaaltrükitehnikas Itaalia linnade vaated ja teiseks, väiksemad Kuressaare vaated, mis valminud temale omases serigraafia ehk siiditrüki tehnikas.

Illimar Paul on sündinud 16.septembril 1945.a. Tallinnas. Õppinud Eesti Kuns­tiakadeemias, Leipzigi Kõrgemas Graafika- ja Raamatukunsti Koolis. 1972-1979 töötas õppejõuna Eesti Kunstiakadeemias. 1975.aastast Eesti Kunstnike Liidu liige. Viljeleb peami­selt vabagraafikat, joonistust, akvarelli ja ekslibrist. Ta on oma töödega osale­nud enam kui 230 näitusel nii kodu- kui välismaal.

Koos hea abimehe, Ott Paakspuuga nuputasime, kuidas pilte kenasti ekspo­neerida. Asi tundus alguses lihtne, aga praktika näitas, et esmapilgul kergete la­hendustega seekord hakkama ei saa. Nii tuli järjest sobivamaid variante otsida. Vaeva oli piltide riputamisega üksjagu, aga kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem! Head nõu ei hoidnud vaka all ükski koridoris liikuv kolleeg ja nii tera-tera haaval head ideed kogunesid. Pärast pikka päevatööd said pildid ka rivi peale. Eks jah - pildirivi võiks ju pisut sirgem olla... Aga ju järgmine näitus saab juba paremini üles!

Reede pealelõunaks koguneski paras seltskond kunstihuvilisi vallamaja 1. korruse koridori. Lühikese sissejuhatuse tegi nende ridade kirjapaneja, avalikus­tades ka vastse galerii nime – Val-Gal! Tervitussõnadega esines Kuressaare Raegalerii kuraator Lii Pihl. Kohal oli ka Raadio Kadi esindaja, tunnustatud kunstimetseen Tõnis Kipper.

Tundub, et näitus pakub huvi ning see omakorda lubab heietada juba järgmiste ülespanekute plaane. Esialgu on kavat­sus eksponeerida aastas 3-4 näitust. Li­saks meeldivale esteetilisele elamusele saavad huvilised ka kõiki pilte osta. Selle tarbeks on ekspositsiooni kõrval ka hinnakiri. Meeleolukas pealelõuna lõppes ühise kohvilauaga, kus juttu ja muljeid jagus veel pikaks ajaks.