Millal sai sinust külavanem ja kui palju on see kohustus sinu elu muutnud?

Kaasiku külavanemaks valiti mind 18. septemberil 2011. aastal, volitused hakkasid kehtima aga 1. oktoobril 2011. Pigem ütleks, et see ei ole minu jaoks kohustus, olin ju vabatahtlikult nõus. Ja oluliselt ei ole see ka minu elu muutnud, tegelen ikka sellega mis mulle meeldib ja hingelähedane on.

Olen ka Laitse Seltsimaja eestvedaja, hoone mis ei ole mitte ainult Kaasiku küla vaid ka Kernu valla teise serva keskuseks. Laitse Seltsimaja ja Kaasiku külavanema amet on tänasel päeval väga tugevalt seotud, kogu tegevuse koordineerimine ja suunamine käib siit.

Külavanema amet iseenesest on päris huvitav, on küll mitmeid kohustusi, aga samas otsesed õigused ja volitused puuduvad. Külavanem saab edastada ja vahendada infot ning vajadusel kogukonna eest valjuhäälsemalt seista aga see on ka kõik, otsused peab ikka kogukond ise langetama.

Samas külarahva mured ja soovid kuulab külavanem alati ära, püüab leida lahenduse, vajadusel kas ise aidata või siis sobiva inimeseni juhatada.

Milliseid muudatusi soovid veel teha?

Minu kõige suurem soov on, et inimesed arvestaksid rohkem üksteisega, oleksid nõus vähekenegi rohkem panustama kogukonna elusse, sest kes ikka meie elu paremaks muudab kui mitte meie ise.

Naeratage rohkem!