Delfi konsulteeris paari valdkonnas tegutseva ettevõttega ning lühidalt öeldes avaldasid asjatundjad kahtlust, kas kõnealused plakatid sellise summa eest üles saadi.

Tammemägi plakati täpsed mõõdud ei ole teada, kuid küsimusele, kui palju maksab 2x4 meetrise analoogse plakati trükkimine, vastati valdkonna ühe tähtsaima tegija Spraisi esindaja poolt Delfile, et hind ilma käibemaksuta oleks kliendile tänavalt 48,00 eurot. See oleks ainult valmistamine, juhul kui firmale on saadetud valmis kujundus.

Linnaosa teatel läks Tammemägi plakat maksma koos käibemaksuga 76,8 eurot - raske on uskuda, et mõni reklaamifirma paarikümne euro eest kujundustööd tegema hakkaks.

Seega võib põhjendatult oletada, et linnaosast välja öeldud summa käib ainult plakati trükkimise kohta. Aga kui palju maksis kujundamine? Kes tegi foto? Kes pani plakatid üles?

Pärast augusti keskpaigas alanud e-kirjavahetust ja mõningaid telefonivestlusi Põhja-Tallinna avalike suhete nõunik Katrin Hinrikusega ei ole õnnestunud seni saada konkreetset vastust küsimusele, kas avalikkusele öeldud numbrid plakatite valmistamise eest sisaldavad näiteks ka kujundus- ja fotokulusid. Linnaosast kinnitati vaid plakatite maksumust ja öeldi, kes töö teostas.

Soodsaima pakkumise plakatite valmistamiseks teinud ja seega linnaosa poolt töö tegijaks valitud firma DiskoAD ei soovi teemat kommenteerida, viidates sellele, et nad ei ole huvitatud oma klientide tellimuste detailide avalikkuse ees arutamisest. Firma esindaja hinnangul peaks linnaosa ehk klient ise langetama otsuse ajakirjanduses kerkinud küsimustele vastamise osas.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) asus juba 21. augustil valdavas enamuses seisukohale, et Tammemägi ja Kutseri fotodega plakatite näol Stroomi rannas ja Vene Eragümnaasiumil on tegemist poliitilise reklaamiga, mille tegemine taolisel moel on taunitav.

Plakatid tehti linnaosa raha eest ja linnaametnike endi väitel on tegemist rahva teavitamise, mitte poliitreklaamidega.