Treeningud olid kaks korda nädalas, vanematel vahel ka kolm. Võrkpall on selline mäng, mis nõuab kiireid ja hea koordinatsiooniga liigutusi, kuid sama tähtis on ka oskus võtta vastu õigeid otsuseid ja säilitada külma närvi. Kõige selle omandamiseks ei piisa ainult treeningust, vaid vaja on väga palju võistelda. Noorvõrkpalluri normaalseks arenguks on vaja vähemalt 50 võistlust aastas (Kristjan Kais).

Niisiis seadsime ka meie, kaiulased, eesmärgiks treeningul harjutatut realiseerida Eesti noorte meistrisarjas, kus võistlusi kõige rohkem. See pole mingi naljategemise koht - see on liiga, kus võistlevad suured maakondlikud spordikoolid ja spordiklubid. Just seal pannakse paika Eesti võrkpalli hea tase ja komplekteeritakse eri vanuseastmete koondised.

Kuidas meil siis läks? Alustame vanematest - kuna Kaiu on väike ja kuute mängijat ühest vanusegrupist praegu veel kokku ei saa, komplekteerisime võistkondi koos Oru põhikooli poistega (seal on treeningud kestnud neli aastat).

U-18 poiste vanusegrupis (sünniaasta 96/97) olid Kaiu poolelt põhitegijate hulgas Simo Lillestik ja Kenn Rull.

Abiks käisid ühel võistlusel ka Andrian Niinemets ja Tarvi Kleesmann. Võistlused peeti Võrus, Kuressaares, Kohilas, Põltsamaal ja Kiilis. Kahepäevased turniirid kujunesid vahel päris väsitavateks - võitlust oli kõvasti ja kogunes nii kaotusi kui ka võite. Parim koht saavutati EVF karikavõistlustel, kus 19 võistkonna seas tuldi 12. kohale.

U-16 poiste vanusegrupis (sünniaasta 98/99) oli kaiulaste osakaal võistkonnas juba suurem. Põhikoosseisus mängisid Kristjan Kold, Hendry Niinemets, Egert Kikas ja Egon Ormus. Mängimas käidi Põlvas, Rakveres, Tallinnas, Kuressaares ja Tartus. Nemad veel väga palju võite ei saanud (mängiti ka endast vanematega), kuid viimase mängu võit Kuressaare poiste üle näitas, et järgmisel hooajal on lood teised.

U-14 poiste vanuseastmes (sünniaasta 2000/2001) oli Kaiu väljas puhtalt oma võistkonnaga: Argo Mais, Jarek Viirlaid, Ivo Saar, Keiro Laur ja Egon Ormus.

Võisteldi Kiilis, Kohilas ja Tallinnas. Parim koht Eesti MV Kiili etapilt oli 14. koht, võistkondi osales 24. Pidasime ka mitmeid sõpruskohtumisi Oru, Juuru ja Raplaga, kus saime nii võite kui ka kaotusi.

Siinkohal rõhutan, et noortel ei tohi saada peamiseks eesmärgiks mitte võit, vaid hea mänguoskus, areng ja meeskonnatöö. Võidud ja kaotused on spordiga paratamatult kaasnevad nähtused. U-12 vanusegrupis pani Kaiu välja koguni kaks võistkonda, tüdrukud ja poisid.

U-12 tüdrukud: Ilona Saar, Siret Aidama, Nele Nurk, Helina Raudsepp, Maiki Teearu, Brigitte Panker ja Ivika Ormus. U-12 poisid: Jarek Viirlaid, Sander Vessart, Sten Kärp ja Ivo Saar. Selles vanuserühmas on kahjuks ainult üks suurem võistlus - Mikroliiga festival.

Sel aastal oli see Tartus, kus meil läks väga hästi. Kõik osalejad andsid endast parima, olid tublid ja rõõmsad ja kõik said ka maitsvad auhinnad.

Kokkuvõtteks soovingi öelda, et oli ilus ja põnev võrkpallihooaeg, mis jätkub suvel laagris ja rannavolleväljakutel.

Tänan kõiki treeningutel osalevaid võrkpallureid ja nende toetajaid: lapsevanemaid, Kaiu põhikooli ja Kaiu vallavalitsust. Kohtumiseni järgmisel hooajal!

VÕRKPALL ON VÕRRATU!