Aavo Talvar (Rotax Max) võttis ka Kandavas oma tavakohase jackpoti ja oli kiireim nii ajasõidus, eelfinaalis kui ka finaalis. Tõsi, edu polnud suur, Martin Täht kaotas kvalifikatsioonis vaid 0,052 sekundiga. Põhjus oli aga selles, et Aavole sattusid loosiga igivanad ja kivikõvad rehvid. Ent võidud tulid ja Aavo suurendas on edu BKV liidrina 22 punktini. Sisuliselt on tal tarvis viimasel etapil vaid üks sõit lõpetada, et teist aastat järjest Balti karikas võita. Tänavu on Aavo viiest etapist osalenud neljal ja võitnud seal kõik sõidud.

Dmitri Kitajev ja Remo Rahula suutsid lõpuks ometi seda, mida nad on terve hooaja üritanud - teha selg prügiseks Rotax Juniori tänavusel liidril Fred Joonas Alliksaarel. Dmitri oli Kandavas klass omaette ja võttis samuti jackpoti: parim kvalifikatsiooniaeg, esikoht eelfinaalis, esikoht finaalis ning mõlemas sõidus ka kiireim ring. Remo oli kvalifikatsioonis kolmas, võidusõitudes aga lõpetas kohe Dmitri järel teisena. BKV arvestuses on Fred Joonas Alliksaar omale esikoha juba taganud, kuid Dmitri tõusis Kandava võistlusega kindlalt teiseks. Remo on endiselt neljas, kuid vähendas oluliselt vahet kolmandal kohal oleva Kairo Kiviga.

Raketis võitis Paul August Lääne küll kvalifikatsiooni, ent võistlussõitudes tuli tal tunnistada leedulase Lukas Stanevičiuse paremust. Eelfinaalis jäi Paulil esikohast puudu 0,3, finaalis aga ülinapid 0,059 sekundit. Kokkuvõttes on Paul nüüd 122 punktiga kindlalt kolmas, kuid jääb Stanevičiusest maha 29 ja teisest leedulasest Andrejus Apočkinasest 30 punktiga.

Talvar Racingu värvides võistles seekord ka Rotax DD2-klassi sõitja Kenneth Hildebrand. Kvalifikatsioonis oli ta ülikõvas konkurentsis neljas, ent võistlussõidud lõpetas teisel kohal. Mõlemal korral jäi võidust napilt puudu - eelfinaalis 0,685, finaalis kõigest 0,194 sekundit. Balti sarjas on Kennethil nüüd kolmas koht kindel, ent punktivahe leedulase Simas Juodviršise ja lätlase Martinš Lapinšiga selline, et ka ettepoole tõusta on raske.

Tiimijuht Aimar Talvar: "Juniorid tegid lõpuks seda, mida nad tegema pidid. Aavo kangutas kõvade rehvide kiuste ikka oma esikohad ära. Head sõitu tegid ka Paul ja Ken, nii et küllaltki meeldiv nädalavahetus oli!"

Kandava võistluse tulemused: kartings.org/site/results/2011/5/

Balti karikavõistluste viimane etapp peetakse koos Eesti meistrivõistluste viimase etapiga 24. septembril Aravetel.