Reinsalu meenutas, et Venemaa võimud vihkavad Krossi juba selle töö eest, mida ta tegi Gruusia iseseisvuse kindlustamisel. "Ei ole saladus, et Ühtse Venemaa ja Keskerakonna vahel on koostööleping ja see koostöö on olnud väga viljakas ja väga erinevates vormides. Eks see on selle stsenaariumi uus käik," rääkis Reinsalu.

Kui selle korraldasid Venemaa eriteenistused, siis kas see kooskõlastati ka Keskerakonnaga? "See on küsimus Savisaarele, aga vaadates seda, kui häälekalt Keskerakonna seltskond on reageerinud, teinud juba avaldusi valitsuskriisist, et Eerik peaks taanduma linnapeakandidaadi kohalt, siis on selge, et Keskerakond kasutab seda ühemõtteliselt ära. See on äärmiselt lame," vastas Reinsalu sellele küsimusele.

"Nagu Eerik ja siseminister ütlesid, selles mängus ei ole juriidilises mõttes mitte midagi uut, see on see vana poliitiliselt fabritseeritud süüdistus. Põhimõtteline valik on eesti inimeste ees – kas Vene luureteenistused otsustavad valimistulemused Eestis või teevad seda eesti inimesed homme valimiskastide juures," lisas Reinsalu.

Ta hoiatas, et kui luuakse pretsedent ja Venemaa eriteenistused saavad mõjutada Eesti valimistulemusi, siis kordub see uuesti ka riigikogu valimistel ja presidendivalimistel. "Me oleme vaba rahvas, me määrame ise oma juhte," lausus Reinsalu.

Keskerakond reageeris Krossi tagaotsmiskuulutuse uudisele esimesena, saates pressiteate vähem kui tund peale esialgse uudise ilmumist. Sellele järgnevalt on Keskerakond saatnud sel teemal praeguseks viis pressiteadet, milles on nõutud Krossi eemalejäämist õhtusest debatist ERRis ja tema taandumist linnapeakandidaadi kohalt. Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pani isegi kahtluse alla IRLi jätkamise valitsuses.

Keskerakonnal on Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga koostöökokkulepe aastast 2004, aastal 2010 süüdistas kaitsepolitsei Keskerakonda Venemaalt valimiskampaaniaks raha küsimises.