Pärast seda, kui sellest kirjutas Sõnumitooja ning vallavalitsus viis vastavad teated aiamaadele püstitatud hoonetele, saatis osa Jõe tänaval aiamaad harivatest inimestest vallavanem Arvi Karotamile kirja, milles palusid võimalust aiamaade kasutamist jätkata.

„Kohtusin Jõe tänava aiamaadel aastaid tegutsevate inimeste esindusega ning meil oli igati mõistev jutuajamine. Suurem osa neist on pensionärid ning me ei saa neilt üleöö võtta võimalust oma toidulauda toetava aiapidamisega tegeleda. Ka nemad olid sellega nõus, et maa kasutamine tuleb muuta seaduslikuks,“ sõnas vallavanem ja tunnistas, et vallavalitsuse töötajatel tulnuks enne teadete ülespanemist inimestega rääkida.

Sellel esmaspäeval, 18. augustil käis vallajuht maa-ameti töötajatega kohtumas, et leida kõigile osapooltele vastuvõetav lahendus: „Leppisime kokku, et teeme vallavalitsuselt maa-ametile ettepaneku Jõe tänava maa võõrandamise protsess peatada, seega võivad Kehra elanikud seal aiasaaduste kasvatamist jätkata. Riik on seadnud ülesandeks lahendada reformimata riigimaade omandi küsimused 2016. aastaks. Rohkem kui aasta on aega, et leida lahendus, kuidas me valla elanikud saaksid aiamaid seaduslikult kasutada.“

Loe pikemalt  Sõnumitoojast.