Eesti Keskkonnaühenduste koda (EKO) liikmed saatsid täna keskkonaministrile kirja, milles leiavad, et Läänemaale Suur-Nõmmküla külasse kavandatavale ameerika naaritsa ehk mingi farmile ei tohiks anda tegevusluba ning seadusandluses tuleks lõpetata kahetimõistetavus ja sätestada selgelt, et Eestisse uusi mingifarme ei rajata.

Muuhulgas seisab pöördumises:

EKO liikmed juhivad keskkonnaministri tähelepanu sellele, et seire andmetel on ligi neljandik kogu Eesti minkidest kinni püütud Harjumaalt Keila jahiseltsi maadelt, kus asub Karjaküla karusloomafarm. "See viitab selgelt asjaolule, et nimetatud farm turgutab jätkuvalt selle võõrliigi looduslikku asurkonda Eestis, mis on looduskaitselisest seisukohast väga halb.Kuna farm ei ole aastate jooksul suutnud tagada farmiloomade loodusesse mittesattumist, tuleks selle tegevus lõpetada," ütles Säästva Eesti Instituudi looduskaitse programmi juht Kaja Peterson.

EKO on mures, sest euroopa naaritsa asurkonna taastamiseks on kulutatud palju ajalist ja rahalist ressurssi ning taastumine on vaevaline. Mingifarmid ja sealt põdeneda võivad isendid ohustavad euroopa naaritsat veelgi enam.

Loe pikemalt portaalist Läänlane.