Endiselt ei saa aru, mismoodi sees käidi ja millal?" imestab sauevallakas Koidu külast. „Meil läks kuurist minema kallis maanteeratas, polnud küll eriti uus, aga kahju ikka," nendib teine. „Öösel varastati trepikojast kaks jalgratast. Hoidke rattad lukus ja silmad lahti, Laagri kandis taas pikanäpumehed liikvel," hoiatab kolmas. „Redise tänaval on löödud autoaknad sisse, politsei sõnul ka Kuuse tänaval. Autost polnud midagi võtta. Samal ajal öösel on nähtud heledat autot ilma tuledeta ringi sõitmas," tuleb neljas raport.

Sarnaseid signaale tuleb mujaltki, ka Tabasalu kandist on murettekitavad teated omanikku vahetanud autorehvide ja velode kohta. Rae valla ühest külast viidi ühe ööga salaja kaasa 7 jalgratast.

Statistikast plahvatuslikku kasvu ei näe

Saue valla konstaabli Signe Nõmme sõnul ei ole samas suurenenud vargusjuhtumeid Saue vallas täheldatud. Siiski on tuntav tendents - kevadel soojemate ilmade saabudes varastatakse rohkem jalgrattaid.

 „Soovitus vallakodanikele on, et pikemale reisile või ka lihtsalt nädalavahetuseks ära sõites paluda naabreil või tuttavatel n-ö naabrivalvet teostada. Nähes mingit kahtlast liikumist, anda politseile või turvateenistusele teada," soovitab Nõmm.

Ka leiab Nõmm, et kui on võimalus paigaldada valvekaameraid, oleks see teretulnud, pahategijate tegevust see pärsiks ning oleks ka võimalus kindlaks teha, kes mingil konkreetsel kellaajal liikus.

Küll on aga statistika järgi sagenenud märtsikuus Saue vallas lõhkumised. Vandaalide ohvriks langevad autode aknad, peeglid ja autodes olevad esemed. „Lapsevanematel palume kodus rääkida, et kambas mitte minna rumalustega kaasa, loopida kividega sõidukeid.

See, et endiselt on võõrale territooriumile valdaja loata sisenemine keelatud, kehtib ka võõrastesse _autosuvilatesse ning autodesse sisenemisel," ütleb Nõmm.

Politsei ei ole suurendanud patrullide arvu, kuid endiselt reageerib igale väljakutsele. Inimesed võiksid oma tähelepanekutest rohkem kohalikele konstaablitele teada anda_- kus on suuremad noorukite kogunemised, kas on mingit _sõidukit _nähtud kohtades, kus on toimunud lõhkumised, vargused jne. „Hea näide on märtsis toimunud bussiootepaviljoni lõhkumisest, kus kodanikud panid korrarikkuja paviljoni istuma ning kutsusid välja politseipatrulli," meenutab Nõmm.

Kui avastatad varguse või sissemurdmise, helista koheselt lühinumbrile 110.