Teised Pärnu maakonna volinikud nii suurt hüvitist ei teeni, näiteks Koonga volikogu liikmed saavad 25 eurot kuus ning paari- kolmekümne eurone hüvitis ongi vallavolikogudes tavaline.

Ka Pärnu linnavalikogu liikmetele makstakse volikogu tööst osavõtu eest väiksemat tasu, see on 63,91 eurot, Lease pakutud 100 eurot ületab selle ligi 36 euroga.

Veebruarikuisel istungil võttis teema üles majanduskomisjoni esimees Valdo Palu, kelle ettepanek oli vähendada volikogu liikme tasu. Palu hinnangul ei ole volikogu liikme staatus küll koht, mille arvelt teenida. Samuti tõi ta välja, et vallaeelarvest teeb 65 eurone hüvitis 8400 eurose väljamineku. Kui volinikud saavad istungi eest 30 eurot, koormab see eelarvet 3900 euroga.

Koos hüvitiste vähenemisega tegi Palu ettepaneku kokkuhoitava summa arvelt tõsta koolitoetusi vastavalt 32lt eurolt 50le eurole ja 64 eurolt 100 eurole ning ülejäänud vahendid jätta üldeelarvesse.

Volikogu liige Veera Leas ütles, et hüvitiste vähendamist juhul, kui vabanev raha tõesti lastele läheb ning seega vähendas volikogu suure häälteenemusega oma teenistust. Ettepaneku poolt hääletas kuus ja vastu kaks saadikut.