Vallavanem Valeri Kukk märkis võimekuse tabelit kommenteerides, et raske on hinnata, kas tabelikoht on õiglane või mitte. "Meie kohta ja võimekuse indeksit kisub alla kaks asjaolu - vallal puudub üldplaneering, millega me juba pikemat aega tegeleme, ja laenukoormus, mida me aasta-aastalt vähendame."

Vallavanem leidis, et Kiili valla eesmärgiks võiks olla koht 10.-15. vahel. "Samas arvestades meie väiksust pole ka praegune koht paha," leidis ta. Võimekuse tabelit ei tasu samas üleliia tõsiselt võtta. Vallavanem Kukk arvas, et tegu on küll kena ettevõtmisega, kuid praktilist kasu vallavalitsuse jaoks tabelist siiski pole. "Tore on lihtsalt vaadata, kui asud eesotsas, ja mitte nii tore, kui asud tagapool," märkis ta. Välja tuleb tuua, et võimekuse indeksi ühe komponendi - elanike heaolu - arvestuses oli Kiili vald vabariigis esikohal.

Elanike heaolu punktid arvestatakse välja, võttes arvesse omavalitsuse elanike keskmist tulu elaniku kohta, töökohtade arvu ja töötute osakaalu 15-64 aastaste elanike kohta ning toimetulekutoetuste mahtu elaniku kohta. Iga-aastase omavalitsuste võimekuse uuringu läbiviimist tellib firmalt Geomedia siseministeerium.