Käin koos 25-30 naisega igal neljapäeval basseinis vesiaeroobikatunnis. Kui tund lõpeb, jookseme kiiresti duši alla pesema, kuid oh õnnetust, mõne sekundi pärast tuleb vaid jääkülma vett. Ootame. Osa neist, kes ennast seebitanud, peseb end külma veega puhtaks, osa läheb seebivahuga koju. Sest sooja vett ei tulegi. Ja nii kordub igal neljapäevaõhtul.

Küsisime valvelauast, öeldi, et veesurvet pole, et toimuvad torustike ehitustööd, et tuleb veel kaua oodata.

LIILIA TIMMER

Vastab Saku Valla Spordikeskuse juhataja RISTO LALL:
„Hetkel on probleem nii hästi kui võimalik lahendatud. Suvel on plaanis Saku Gümnaasiumi ja spordikeskuse soojasõlme ümberehitus, see peaks veeprobleemid jäädavalt lahenema.

*

Noortest ja noortekeskusest

Lugesin 23. märtsi Saku Sõnumitest noorsootöö ümarlauast ja noorte elust noortekeskuses. Olen 20 viimast aastat pensionil olles töötanud, töötasin koristajana ka noortekeskuses. Seal õppisin noori tundma - nii palju kui ma neid oma ametis nägin. Kirjutan südamelt ära - muljed olid vapustavad. Pidevalt rikuti seinu, lõhuti mööblit, arvuteid, mänguautomaate jne jne. Need noored olid unustanud kõige tähtsama: puhtuse, viisakuse, üleüldise väärikuse.

Noortekeskuse töötajad teevad poiste ja tüdrukute elu väga ilusaks: korraldatakse pidusid, ekskursioone, filmiõhtud. Klubi ESIK on organiseerinud palju huvitavaid üritusi.

Aga mida noored ise teevad? Ei midagi. Töö kaunistab inimest, ma arvan, et ka noor inimene võiks füüsilist tööd teha. Meie ilusas Sakus võiks näiteks metsatukki, kraave, sõidutee ääri koristada. Mõnes individuaalelamus on vanad ja haiged inimesed, ka neid tuleks aidata hoove koristada või mõnda muud tööd teha.

Ikka on Saku Sõnumites rubriik „Mis juhtus" ja alatasa kirjutatakse seal ka noorte kuritegudest: vargustest, joomistest, tülidest. Oleks hea lugeda hoopis sellest, millist tööd on Saku noored teinud - et vanemad saaksid uhked ja teised elanikud tänulikud olla.

Üle Eesti on avatud noortekeskused, on ehitatud ruumid, kõik on väga ilus. Aga kusagilt ei kuule, et noored ise Eesti riigis midagi teeksid, et noored inimesi aitaksid.

LIILIA TIMMER