Avatud kirikuid tutvustavad nii informatiivne, pildimaterjaliga illustreeritud tasuta jagatav teatmik kui ka sarnase kujundusega veebilehekülg. Trükises leiab eesti ja inglise keeles lühitutvustuse ligikaudu 200 pühakoja kohta, millele on lisatud projektis osalevate kirikute kontaktandmed, jumalateenistuste ja palvuste algusajad ning ülevaate kirikutega seotud majutuspaikadest. Iga kiriku juurde on märgitud muuhulgas kontakttelefon juhuks, kui teeline soovib oma külaskäigu eelnevalt kokku leppida.

"Teeliste kirikud 2012" teatmikku jagatakse tasuta turismiinfopunktides üle Eesti ja projektiga liitunud pühakodades. Avatud kirikute hooaeg kestab mai algusest kuni septembri lõpuni.

Projekti valmimisele aitasid kaasa Muinsuskaitseamet, Raadio 7, Tartu Pereraadio, Eesti Piibliselts, Agape Eesti, Logolife, SA Haapsalu Piiskopilinnus, EELK Misjonikeskus, Halinga vald, Märjamaa vald, Kambja vald, Põlvamaa Omavalitsuste Liit, Print Best trükikoda, Regio Atlas ja Kiviõli linn.

Teelisele on sellel aastal avatud EEKBKL Kiviõli Vene Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide palvemaja ja Kiviõli Püha Klaara Rooma Katoliku kirik.