Need on tõelised abilised, inimesed, kellele lähevad korda valla arengu küsimused, muutused igapäevaelus, jooksvad sündmused, igat sorti uudised jne.

20 aastaga on lehel olnud kümneid aktiivseid kirjasaatjaid, kes on aidanud lehte sisukamaks muuta, avardanud teemade ringi või tulnud välja omaalgatuslike lugudega.

Raske on siinkohal üles lugeda kõigi kaastööliste nimesid, kuid on neid, kes oma valdkonnast on aastate jooksul saatnud kümneid ja kümneid laiemat lugejahuvi pakkuvaid kirjutisi.

Lehe algaastatel olid väga loetavad koduloolised materjalid, kirjutised valla tegusamatest inimestest, lood valla külade elust jt.Oodatud oli Tõnis Saki kirjutiste sari „Meenutusi mitmelt lainelt".

Koduloolisi lugusid avaldasid lehes nüüdseks juba manalateele läinud Valve Olesk, Enn Loik jt. Tervisega seonduvaid lugusid on avaldanud Ilmar Merisalu, maaelu ja sealsete inimeste lugusid on lähetanud oma murelik-abistaval toonil Linda Mäe, koorilaulust ja reisimisest on pikki lugusid kirjutanud Eve Vunk,
  
lasteaiast Sipsik Maia Mägi. Neeruti Seltsi tegevusest on lugejaid informeerinud Tiiu Uusküla.

Erilise aktiivsuse ja järjekindlusega on silma paistnud spordiuudiste avaldamisega Valeri Pormann, Jaan Rummi ja Raul Pakler. Peale nimetatute on veel kümneid kaastööde saatjaid, kes aeg-ajalt ikka võtavad ette kirjatöö, et Kodukandi lugejaid informeerida tehtust või mõnest huvitavast juhtumist. Palju tänu kõigile abilistele!


Enn MÄLGAND


Kodukandi toimetaja aastast 1995