Selline arvepidamine nõuab täpsust ja vilumust, sest ainuüksi tomatikaste on üle 15. Neid, kes oma aiasaadusi siia müüki toovad, on kokku aga ligi poolsada.

Kasvataja nime lisamine kaubale on omamoodi usaldusgarantii. Kellele on kord ühe aiapidaja tomatid või kurgid maitsma hakanud, otsib ka järgmine kord samanimelist kasti. Sama lugu on meega, mida praegu pakub neli mesinikku.

Olenevalt mesilaste korjealast on mee maitse erinev. Näiteks pakub Väino Kalk valge mesika mett, mis on värvilt heledam ja ka maitselt veidi teistsugune. Müüja Maie sõnul ostetakse mett rohkesti. Inimesed on harjunud meega teed ja kohvi jooma, magustoitudes kasutama või muidu saia, leiva ja pannkookidega sööma.

Pole vist aiasaadust, mida poest ei leia. Suve teises pooles on kaubavalik eriti rikkalik. Õuntest pakutakse praegu „Valget klaarõuna" ja „Suisleppa", mida sügise poole, seda rohkem õunte järele pood lõhnab. Keila aiad tänavu väga õunterohked ei ole, mitmel pool mujal tundub saak parem olevat. Samuti on vähe ploome.

Kartulitest pakuti nädala algul selliseid sorte, nagu „Adretta", „Arielle", „Solist" ja „Gala".

Müügil olid peedid, kaalikad, beebiporgandid, oad, ka suvikõrvitsad, üks valge patisson ja mitmesugust maitserohelist.

Kuna kogused ei pea olema suured, siis tuuakse poodi müüki muudki põnevat. Nii ilutses müügiletil karp pamplitega ja teine pohladega. Müüja sõnul on õige pohlade aeg veel ees ja kes teab, palju neid üldse tuleb. Marju on tänavu üldse vähem. Kuivus kahandas suuresti vaarikate saaki, mustikad jäid väikesteks.

Kauplusel on ka oma moosiriiul. Kes soovib ehtsat kodus keedetud maasika-, vaarika- või mustsõstramoosi, leiab selle siit. Samuti on müügil kodused salatid, õunamahl. Kuna moose ja salateid müüakse valmistaja vastutusel, siis nende toojajaid pole palju ja sageli ületab nõudlus pakkumise. Eriti nõutud kaup on purki pandud seened.

Hinnad poes paneb paika nõudlus ja see, kui palju kaupa on. Hommikused hinnad ei pruugi pärastlõunal enam kehtida. Üldiselt on marjad, aed- ja puuviljad tänavu kallimad kui mullu. Nii on igal pool. Aiandus- mesindusseltsi pood suurte marketitega ei konkureeri.

Grossi kauplus müüs teisipäeval Hollandist pärit tomateid 58 senti kilo, Aia poes maksis kilo tomateid 1,50. Ostjaid jätkus mõlemale poole. „Paljud eelistavad koduaias kasvatatut kaugelt toodule," väitis müüja.

 „Inimesed pelgavad taimekaitsemürke, eriti need, kellel on väikesed lapsed või kes on lapseootel. Terviseteadlikke inimesi on järjest rohkem."

Kauplus Aed on avatud aastaringi. Vastu talve, kui köögiviljade ja õunte valik väiksem, müüakse kudumeid jm käsitööd, mida hea jõuludeks kinkida. Kevade lähenedes hoogustub seemnete, taimede, muldade, väetiste ning aiatöövahendite müük.

Keila Aiandus- ja Mesindusseltsi juhi Aivi Jakobsoni sõnul on oma poe traditsioon pärit 1985. aastast, mil kiriku kõrval vanal turuplatsil avati suur paviljon nimega Aednik. Ohtu tänaval kunagises kohtumajas avati kauplus 1995. aastal.

Poes töötavad kolm müüjat: Maie Tikker (pildil), Urve Uuk ja Maire Paluviir.