Eelmisel aastal renoveeritud Kiltsi mõisa köök lausa kutsus organiseerima midagi ka kohalikule naisperele. Internetist või ajakirjadest leitavad retseptid kutsuvad katsetama ka neid inimesi, kes muidu erilised söögivaaritajad ei olegi. Ja kui seda ühiselt heatujulises seltskonnas toimetada, on maitseelamused seda suuremad. Klubilisteks on Kiltsi kooli õpetajad ja kampa on kutsutud ka hoolekogu liikmed. Hea meel on, et meie noored pedagoogid haakusid klubisse rõõmuga ja nüüd on meil seltskonnas ka meeskokkaja. Kiltsi kokkajad on käinud koos juba mitu korda, nii et võib väita - kokaklubi on ellu äratatud.

Kord kuus otsib üks osalejatest huvitavad retseptid, ostab toiduained ning lähebki lahti. Kulud jagatakse võrdselt. Enamasti jõuab degusteerimise ajaks kohale ka "külalisekspert", kes senini rahule on jäänud ja toiduvalmistajatele tunnustussõnad lausunud.

Toidu valmistamise juures liigub jutt toiduainete, maitseainete ja retseptide ümber. Hiljem söömise juures kaldub teema hobide, laste kasvatamise ja päevapoliitiliste teemade juurde.

Sageli jagatakse lõbusaid juhtumeid koolipõlvest. Juttu jätkub lausa hiliste õhtutundideni.