Järgmisena said kakskümmend esimese kuni kuuenda klassi rüblikut ülevaate meediast ning kuulda ohtudest, mis ajakirjanduses valitsevad. „Esmakordselt õpetajaametis olles tõdesin, et Varbola kooli lapsed on vahvad ja kuulekad ning tundsid kõige vastu huvi. Projektist „Tagasi kooli" soovitaks julgelt osa võtta. Saab end proovile panna ning samas aastate jooksul õpitut noortele edasi anda," ütles sel ametipostil ristsed saanud lookirjutaja. Tunni lõpuks olid kõigil lastel valmis klassitööks antud uudislooke päeva algul toimunud üritusest. Väiksemad joonistasid pilte rahvapillidest ja vanema klassi poisid said valmis arvamusloo uuest ajakirjast Top Cars.

Pärast eesti keele ja meediatundi oli lastele liiklusohutusest ja liikluseeskirjadest rääkimas Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo Rapla politseijaoskonna Märjamaa konstaabliosakonna piirkonnapolitseinik Priit Langi. Lapsed olid väga teadlikud, kuidas asula vahel liigelda ning üldse liikluses käituda.

Sel päeval olid Varbola kooli õpetajad Tallinnas Austraalia tunnustatud haridusnõustaja professor Bill Rogersi käitumise juhtimise seminaris, kus anti praktilist nõu, kuidas läheneda kooliterviklikult väljakutsuvale käitumisele nii algklassides kui põhikoolis.

Järgmisel päeval andis väikeses koolis tööõpetuse ja käsitöötunde Rapla maavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna spetsialist Silvi Tarto, kes oli samuti väikekooli õpilaste tööinnu ja teadmistega rahul.